Throwback Thursday: ken jij deze Ketnet-wrappers nog?

Het is weer donderdag: Throwback Thursday! Vandaag kunnen we allemaal het kind in onszelf weer bovenhalen, want we keren terug in de tijd. De Ketnet-tijd, beter gezegd. Proximus Pickx ging op zoek naar enkele van de bekendste ex-Ketnet-Wrappers, en wat zij nu doen.

Sofie Van Moll

20 jaar geleden maakte het jonge publiek van toen voor het eerst kennis met Sofie Van Moll. Hoewel we nu amper nog iets horen van het voormalige televisiegezicht, was ze toen zowel als presentatrice, actrice en zangeres te zien. Ze speelde namelijk ook de vrolijke Evi De Bie in de serie ‘Spring’ en toerde in Vlaanderen als zangeres bij de Ketnetband. Na de bevalling van haar eerste kindje in 2012 trok ze zich terug uit de media, met als enige uitzondering ‘Throwback Thursday’ in 2017: een show ter ere van de 20ste verjaardag van de jeugdzender.

Steven Van Herreweghe

Deze man kan niet in het lijstje ontbreken, hij was namelijk de allereerste Ketnet-wrapper ooit. Op 1 december 1997 opende hij de televisiezender waar hij zou blijven tot hij in 2000 naar Studio Brussel trok. Samen met Sofie Van Moll keerde hij echter in 2017 terug naar de roots, want hij was haar copresentator tijdens Throwback Thursday. Op dit moment werkt Steven Van Herreweghe opnieuw voor VRT waar hij onder andere ‘Van Algemeen Nut’ presenteerde in 2018 en tijdens de eerste lockdown de online-reeks ‘Echt iets voor u’ opstartte.

Staf Coppens

Staf Coppens zette als jonge twintiger de eerste stappen in zijn televisiecarrière als Ketnet-wrapper en had gelijktijdig ook twee programma’s lopen op de zender. In ‘Stafkes Straffe Kost’ presenteerde hij spannende verhalen die ingezonden werden door kijkers en tijdens ‘Stafari’ ging hij samen met zijn hond dieren ontdekken. Na zijn Ketnetcarrière is Staf Coppens overgestapt naar VTM, waar hij jaren ‘Het Lichaam van Coppens’ presenteerde met zijn broer Mathias Coppens. Op dit moment is hij echter niet meer in het land, want hij is naar Zweden verhuisd om met zijn gezin een camping te starten.

Véronique Leysen

We maakten voor het eerst kennis met Véronique Leysen toen ze de rol van de achterbakse en manipulatieve Roxanne op zich nam in de succesvolle serie ‘Spring’. In 2008 kreeg ze een gelijkaardige rol te pakken in ‘Amika’ en een jaar later startte ze als Ketnetwrapster en zangeres van de Ketnetband. Uiteindelijk besloot ze in 2013 om haar vleugels uit te slaan en te stoppen bij de kinderzender. Achteraf ging ze nog verder in acteren, tot ze zich ontpopte tot ondernemer. Veronique is auteur van twee boeken en heeft een eigen breilabel en koffielabel Maurice coffee & knits.

Kobe Van Herwegen

Net als Sofie Van Moll en Véronique Leysen leerden we Kobe Van Herwegen kennen dankzij zijn personage David in ‘Spring’. In 2006 ging hij dan ook aan de slag als wrapper, iets wat hij deed tot 2011. In die tijd presenteerde hij populaire programma’s als ‘De Pretroulette’ en zijn eigen goochelshow ‘AbraKOdabra’. Hij is na zijn stop bij Ketnet niet lang weggebleven, want in 2015 was hij opnieuw te zien als Pieter Verlinden in de serie ‘Ghost Rockers’. Daarnaast is Van Herwegen ook een gewild musicalacteur. Hij speelde namelijk Pumbaa in de Nederlandse musical ‘The Lion King’ en was te zien in de spektakelmusical ’40-45’.  

Top