Kan Moeskroen profiteren van een Standard in slechte vorm?

Jupiler Pro League |
Nu zondag, op de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League, krijgen we een Waalse derby voorgeschoteld tussen Moeskroen en Standard. Nu ze in de onderste regionen van het klassement spelen, moeten "les Hurlus" punten pakken om zich te redden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zal Jorge Simão erin slagen om zijn missie succesvol uit te voeren, met name om Excel Moeskroen in de hoogste afdeling van het Belgisch profvoetbal te houden? In ieder geval is de wedstrijd van dit weekend op papier geen eenvoudige taak. In theorie zullen de Henegouwers ongetwijfeld wat oppositie krijgen in de partij tegen Standard, maar in praktijk heeft de ploeg een troef in handen.
 
Hoewel de Moeskroense mannen al sinds de start van het seizoen onderaan het klassement vastzitten, moeten ze niet al te bang zijn voor Luik en in hun talent geloven. Standard is immers, zoals we een paar dagen geleden schreven, niet in allerbeste vorm.
 
Twee teams die niet in topvorm zijn
 
Moeskroen blijft op dit moment hangen op een trieste 3/18 en is daarmee ver van het beste team van het klassement. Maar omgekeerd is Standard niet vele beter, want de mannen van Mbaye Leye blijven ook steken op een 3/18-score in de laatste zes speeldagen. 
 
Standard zou graag de Play-Off 1 willen halen, maar dat lijkt steeds ingewikkelder te worden. Ze moeten al goed hun best doen om in de Play-Off 2 te blijven. Na een goede start onder Leye zijn de Luikenaars nu in een sleur beland, een kans voor Moeskroen om te scoren.
 
Heenwedstrijd
 
Mbaye Leye's Standard lijkt te zijn teruggekeerd naar de situatie zoals die in december vorig jaar was: een team zonder visie, ontwricht en met een slappe teamgeest. Het was ook in die periode dat Moeskroen naar Sclessin kon gaan en terugkeerde met 3 punten. De Rouches wonnen niet meer, de Hurlus profiteerden door met 0-1 te winnen.
 
De toen gekozen tactiek werd perfect uitgevoerd door de bezoekers. Als Moeskroen zich laat inspireren door deze prestatie, zullen ze ongetwijfeld Standard van de grasmat kunnen vegen. Wat ook van belang is voor Moeskroen, is hun huidige positie in het klassement. "Les Hurlus" kunnen het zich niet veroorloven om te verliezen,  zeker als ze ook volgend seizoen in Eerste Klasse A willen spelen.
 
Maar gezien het speelniveau van beide teams zou het ook zomaar eens kunnen dat Moeskroen en Standard de punten onder elkaar verdelen bij hun confrontatie deze zondag. Moeskroen worstelt om een consistent spel te ontwikkelen, net als Standard, dat de fut in het spel lijkt verloren te zijn. Een ding is vrijwel zeker: het zal geen memorabele wedstrijd worden.
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top