Rode Duivels Futsal moeten eerst aan Montenegro denken

Sport | Voordat ze op 9 maart naar Italië afreizen voor een pittige wedstrijd, bezoeken de Rode Duivels Futsal donderdag om 18 uur Montenegro, met de verplichting om te winnen om al hun kansen op kwalificatie voor Euro 2022 te behouden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik denk niet aan Italië. Ik denk in de eerste plaats aan Montenegro. Als we tegen onszelf zeggen dat het gemakkelijk zal zijn omdat we met 6-2 hebben gewonnen van hen en dat we daar dan punten zouden verliezen, dan heeft de partij tegen Italië geen belang", zei trainer Karim Bashar na de zege tegen Montenegro.

De voeten op de grond

Hij wil met zijn team de voeten op de grond houden. Begin maart volgen er immers uitmatchen in Montenegro en Italië. Aanstaande donderdag moet België dus op bezoek gaan bij een tegenstander die het volledig heeft gedomineerd in de Country Hall in Luik. Een paar dagen nadat het een voorsprong van twee goals tegen Finland (3-3) uit handen liet glippen, wist België zich in de tweede partij tegen Montenegro wel te herpakken.

Karim Bashar is er zich van bewust dat de 6-2 thuiszege tegen Montenegro geen zekerheid geeft op de drie punten in het land. "Het zal een moeilijke match worden. We hebben de zaal gezien waarin we moeten spelen. Italië had daar grote problemen, de vloer is er behoorlijk glad. Als we kunnen winnen en een 7/9 realiseren, wetende dat Italië nog steeds in Finland moet spelen, zouden we een goede zaak kunnen doen", voorspelt de bondscoach.

Moeilijke match in Montenegro

Alleen door een overwinning zouden de Rode Duivels de dubbele confrontatie tegen Italië rustig kunnen benaderen. Met dit in gedachten zullen de Belgen nog een paar details moeten aanpassen om nog sterker voor de dag te komen. "Tegen Finland was het moeilijkste deel om uit de pressing te komen. Tegen Montenegro is dat anders. Je moet spelen tegen een team met een laag blok en aanvallend creatief voor de dag komen. De verdediging moet solide zijn bij balverlies omdat de Montenegrijnen op de counter spelen. Elk land heeft zijn eigen stijl en we moeten op alle punten verbeteren", analyseert Karim Bashar.

België is twee matchen op rij ongeslagen, maar beseft dat het moeilijkste nog moet komen. Als donderdag succesvol verloopt, zouden de Rode Duivels hun tweede plaats wat meer consolideren en mogen ze beginnen dromen van meer. "De wedstrijd in Italië zou ook een bonus kunnen zijn. Maar we moeten eerst winnen in Montenegro", besluit een ambitieuze maar beredeneerde T1.

Alle kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels Futsal voor EURO 2022 zijn live te volgen dankzij Proximus, dat deze bijeenkomsten aanbiedt via de zender Proximus Sports 1, beschikbaar via de All Sports-optie van Proximus Pickx, en Pickx Live (basisaanbod) beschikbaar op het Pickx-platform (tv, app en website) alsook in livestream op Pickx.be

Het programma:

28 januari 2021: België - Finland (3-3)
2 februari 2021: België - Montenegro (6-2)
4 maart 2021: Montenegro - België
9 maart 2021: Italië - België
8 april 2021: België - Italië
13 april 2021: Finland - België
14-17 november 2021: eventuele barragematchen
9 januari - 6 februari 2022: EURO 2022

Waag hier ook je kans om het Rode Duivels Futsal shirt te winnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top