Niet te missen natuurdocumentaires voor World Wildlife Day

De VN viert vandaag World Wildlife Day, een dag waarop we stilstaan bij de (bedreigde) natuur en de te behouden pracht van wilde dieren. De editie van 2021 staat in het thema van bossen en hoe die zowel mens als dier in leven houden. Proximus Pickx nodigt je uit om vandaag te genieten van en na te denken over onze natuur met deze prachtige documentaires.

A Life on Our Planet

‘A Life on Our Planet’ kan voor de 94-jarige bioloog en documentairemaker David Attenborough gerust een orgelpunt genoemd worden. Na vele jaren de meest bekroonde natuurdocumentaires te hebben gemaakt voor de BBC, graaft de presentator voor een keer dieper in zijn eigen carrière en in zijn eigen meningen. Attenborough is weinig verrassend een fervent natuurliefhebber en een voorvechter voor maatregelen om de klimaatverandering te bestrijden. Aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen gedurende zijn 70 jaar lange carrière, zet de wijze en geliefde presentator zijn visie uiteen voor de toekomst. “Dit is mijn getuigenverklaring”, zegt hij over de opmerkelijke reeks.
 
‘A Life on Our Planet’ gaat over wat de mens met de planeet heeft gedaan, maar ook prominent over wat we kunnen doen om de wereld te helpen. De boodschap is er een van hoop. Voor een meer klassieke natuurdocumentaire van David Attenborough kan je terecht bij ‘Our Planet’. ‘A Life on Our Planet’ en ‘Our Planet’ zijn beiden gemaakt voor en te vinden op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Night on Earth

Natuurdocumentaires tonen meestal beelden die overdag opgenomen zijn. Dat heeft verschillende praktische redenen, waaronder het feit dat cameratechnologie tot voor kort maar moeilijk snel en helder nachtelijke, slecht verlichte taferelen kon vastleggen. Bovendien is het voor documentairemakers een extra uitdaging om er ’s nachts op uit te trekken. Maar gewapend met die nieuwste cameratechnologie, die alvast dat eerste probleem oplost, gingen de makers van ‘Night on Earth’ toch de uitdaging aan om op spectaculaire wijze het nachtleven in de natuur te filmen. En dat levert nooit eerder geziene, verbluffende beelden op.
 
Wie benieuwd is hoe de documentairemakers het klaarspeelden om de unieke beelden te filmen, krijgt in ‘Night on Earth: Shot in the Dark’ antwoord op die vragen. Die extra aflevering toont een blik achter de schermen. ‘Night on Earth’ en ‘Night on Earth: Shot in the Dark’ kan je streamen op Netlix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Jane Goodall: The Hope

Als de naam Jane Goodall een belletje doet rinkelen, denk je waarschijnlijk meteen aan chimpansees. Zij startte het intussen al zestig jaar durende onderzoek naar de wilde chimpansees van Gombe Stream National Park op, was de eerste die ontdekte dat chimpansees werktuigen maken en gebruiken en dat ze soms vlees eten, samen jagen en oorlog voeren met andere apensoorten en groepen. Tegenwoordig is ze de bezieler van het Great Ape Project en het Jane Goodall Instituut, naast ambassadeur voor de Verenigde Naties.
 
Vanavond kan je op National Geographic genieten van de documentaire ‘Jane Goodall: The Hope’. Dat is het vervolg op ‘Jane’ uit 2017 en pikt de draad op in 1986, toen het activisme van Goodall echt begon. De documentaire verhaalt over meer dan drie decennia van pleiten voor het behoud van de dieren. En met de 60ste verjaardag van de start van haar onderzoek in het verschiet, reist ze terug naar waar het allemaal begon.
 
Bekijk ‘Jane Goodall: The Hope’ vandaag om 21u op National Geographic of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top