Een onderonsje met Voldemort in deze kortfilm

Films | Hoewel de laatste Harry Potter-film 10 jaar geleden uitkwam, is de passie voor de verhalen van de jonge tovenaar nog niet gaan liggen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wizarding world steeds meer producties oplevert. Ontdek vandaag een kortfilm over de oorsprong van de angstaanjagende maar daarom niet minder fascinerende Lord Voldemort.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Dark Lord zelfs bij de machtigste tovenaars terreur kon zaaien? Deze kortfilm leert je alles wat je moet weten over het leven van Hij Die Niet Genoemd Mag Worden. Als je na ‘Fantastic Beasts’, de eerste spin-off van de wereldberoemde Harry Potter-saga, nog steeds op je honger zit, zou 'The House of Gaunt: Lord Voldemort Origins' die weleens kunnen stillen.

Fan-fictie
 
Het is geen officiële film van de Harry Potter-franchise, maar hij is geproduceerd door een groot liefhebber van dit magische universum. Joris Faucon Grimaud, een Franse regisseur, heeft jarenlang het werk van J.K. Rowling bestudeerd om tot zijn fan-filmproject te komen. Een eerste trailer had in 2018 al opzien gebaard.
 
Het project had vervolgens geld nodig om het daglicht te zien en koos voor participatieve financiering. De korfilm verrast dus door zijn technische kwaliteit: de speciale effecten zijn indrukwekkend en staan dicht bij de oorspronkelijke saga, vooral wat de spreuken en gevechten betreft.

Horcruxes
 
De film vertelt het levensverhaal van Lord Voldemort, dat volgens de regisseur in twee delen wordt verdeeld. Het eerste deel zal zich richten op de voorouders van de duistere tovernaar, om te begrijpen waar hij vandaan komt. Het tweede zal gaan over de macht die Hij Die Niet Genoemd Mag Worden had over de tovenaarswereld, toen hij het toppunt van zijn krachten bereikte.
 
Fans van Harry Potter zullen vooral blij zijn dat het maken van de Horcruxes wordt behandeld in de film. Dat zijn de kleine objecten waar Voldemort delen van zijn ziel in verborg om zo langer te kunnen leven. Tot nu toe blijft een mysterie hangen rond dat element van het verhaal en misschien komt er nu eindelijk een antwoord.  
 
Bekijk ‘The House of Gaunt : Lord Voldemort Origins’ online vanaf 29 mei 2021.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top