'Oudjes' van Deinze krijgen voor derde keer op vijf matchen vier goals binnen

Challenger Pro League | KMSK Deinze zit sinds de start van 2021 in de hoek waar de klappen vallen. De Oost-Vlamingen kregen al voor de derde keer in vijf wedstrijden vier goals om de oren en konden enkel tegen staartploegen Lierse Kempenzonen (1-1 in de slotminuten) en Club NXT (4-0 winst) een vierklapper vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de thuiswedstrijd tegen Union (2-4 verlies) en de uitmatch bij Lommel SK (4-2 verlies) kon de offensieve sterkte van SK Deinze de vele tegengoals nog wel enigzins verbloemen, maar tegen KVC Westerlo werd toch voor een derde keer op korte tijd duidelijk dat de Oost-Vlamingen het in 2021 toch wel moeilijk hebben tegen de kwaliteitsvollere aanvalslinies in 1B.

Op het veld van Westerlo stuurde David Gevaert wel opnieuw een basisploeg het veld in die een gemiddelde leeftijd van +30 had. Dat gebeurde al voor de vierde keer dit seizoen en is ongeëvenaard in 1B. Het record stond tot voor dit seizoen op naam van KV Mechelen. De kampioen van 2018-2019 stelde op de derde speeldag van dat seizoen een elftal op met een gemiddelde leeftijd van 29,7 jaar. Die match werd toen wel de zwanenzang van Dennis van Wijk (1-2 verlies tegen Lommel).

Dit seizoen speelde Deinze elke speeldag met de oudste ploeg. De leeftijd van de basisploeg schommelde altijd tussen 28 jaar en 30,2 jaar. Pas op de 21e plaats vinden we met RWDM een ander team. De Brusselaars begonnen op speeldag 1 aan het seizoen met een gemiddelde leeftijd van 27,9.

Oudste speler

De ouderdomsdeken is Flavian Le Postollec. De Fransman was zondag in Westerlo 37 jaar en negen dagen oud. Daarmee is Le Postollec de tweede oudste speler uit 1B. Het record staat nog steeds op naam van Cédric Fauré die in februari 2017 38 jaar en 12 dagen was toen hij mocht invallen tijdens OHL - Union. Om dat record te breken zal Le Postollec dus nog minstens een jaartje door moeten gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top