VTM geeft een thuis weg in 'Huis Gemaakt'

Herinner je je nog ‘The Block’? Een programma waarin jonge koppels elk een appartement moesten verbouwen en het daarna mochten verkopen. 12 jaar later doet VTM er een schepje bovenop met ‘Huis Gemaakt’, want de winnaars van dit programma mogen hun zelf verbouwde huis gewoon houden.

Een eigen thuis bouwen, wordt voor jonge koppels alsmaar moeilijker. Vaak hebben zij de financiële middelen nog niet om zo’n grote uitdaging aan te gaan. Maar toch staan er in Vlaanderen enkele stenen pareltjes die roepen om een ‘nieuw jasje’ en fijne bewoners. Daarom ging VTM op zoek naar negen jonge koppels die hun verbouwtalent volledig wilden loslaten op evenveel huizen, om ze dan misschien aan het einde van de rit cadeau te krijgen.
 
Het concept is simpel: elk koppel krijgt een eigen huis toegewezen waarin ze de verbouwingen kunnen starten, het duo dat hun huis op de duurzaamste manier weet te renoveren met de meeste meerwaarde wint. Een spannende wedstrijd die presentatrice Dina Tersago in goede banen zal leiden.
 
Helpende hand
 
De deelnemers hoeven gelukkig geen experts te zijn om aan de uitdaging te beginnen, want ze krijgen hulp van mensen die de kneepjes van het vak kennen. Interieurarchitect Gert Voorjans komt bijvoorbeeld een handje toesteken. Voorjans heeft eerder al het interieur van Mick Jagger onder handen genomen. Daarnaast krijgen de koppels bijstand van ‘Aannemer van het Jaar’ Cerina Marchetta. Dat duo dat zal eveneens beslissen welke koppels als eerste afvallen en wie er aan het einde van de rit hun intrek mogen nemen in hun droomhuis.
 
Bekijk ‘Huis Gemaakt’ vanaf 3 maart om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top