Anderlecht lijkt Standard uit Play-Off I te kegelen

Sport | In de Jupiler Pro League was het alweer een interessant weekend. Aan de top van het klassement wisten een aantal ploegen zich te herpakken nadat ze vorige week nog heel wat punten verloren. Standard lijkt te moeten afhaken voor Play-Off I.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdagavond wist John van den Brom zijn hachje te redden door met 1-2 te winnen op het veld van Sporting Charleroi. Een zeer deugddoende zege en KRC Genk blijft zo derde staan. Paul Onuachu scoorde al zijn 24ste competitiedoelpunt.

Anderlecht bezweert de crisis

KV Oostende en Anderlecht mochten daardoor geen punten laten liggen, want anders liep Genk dus punten uit. De kustploeg won in eigen huis met 2-0 van KV Mechelen. De jongens van Aleksander Blessin blijven de seizoensrevelatie en staan knap vierde.

Door de zege van Genk en KVO stond Anderlecht zwaar onder druk. Vincent Kompany & co moesten naar Sclessin, waar Standard hen opwachtte. Beide ploegen leverden een povere pot voetbal af. De Brusselaars gingen echter met de drie punten lopen door met 1-3 te winnen. Kemar Lawrence en Mohammed Dauda scoorden hun eerste doelpunt van het seizoen, Francis Amuzu en Selim Amallah troffen ook raak. Voor Standard lijkt PO I weg te zijn, want het heeft nu al zes punten minder dan Oostende.

Zulte Waregem wist zijn goede vorm aan te houden en was de sterkste in de derby tegen KV Kortrijk (1-2). Zij blijven aanklampen en staan op drie punten van een derde plaats.

Redding nabij voor Cercle Brugge

Onderaan de rangschikking is Yves Vanderhaeghe de redder van Cercle Brugge aan het worden, want ze wonnen de degradatietopper van Waasland-Beveren (2-0). Moeskroen en STVV hadden minder succes. De Henegouwers stonden tot in de slotfase 0-2 voor op het veld van Beerschot, maar het werd alsnog 2-2. STVV ging met 0-2 de boot in tegen Eupen. Waasland-Beveren staat momenteel laatste en heeft vier punten minder dan Cercle Brugge en twee minder dan Moeskroen.

De Slag om Vlaanderen tussen AA Gent en Club Brugge werd uitgesteld wegens meer dan zeven coronabesmettingen bij Club Brugge. Vanavond sluit Antwerp de speeldag af met een moeilijke uitmatch tegen Oud-Heverlee Leuven.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top