Alweer positieve woorden na een negatief resultaat voor Lierse K.: "Dit is om uw schoenen op te vreten"

Sport | Lierse Kempenzonen kon zondag alweer geen punten rapen. De voorlaatste uit 1B speelde een degelijke partij tegen het nummer twee, RFC Seraing. Maar een discutabele penalty besliste over winst en verlies. Al hadden de Pallieters nadien nog wel voldoende kansen om minstens een puntje uit de brand te slepen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat zag ook Seraingcoach Emilio Ferrera. "Dit is niet meer het Lierse van in het begin van het seizoen", vertelde de Brusselaar op de persconferentie. "Toen speelden ze wat naïef... al is dat misschien niet het juiste woord. Nu zijn ze zeker geen makkelijke tegenstander meer. Ik ben dus ook blij met deze overwinning in een moeilijke match."

Mooie woorden die Tom Van Imschoot (Lierse K.) evenwel niet voor het eerst hoorde. "Met complimenten zijn we niet veel. We krijgen tegenwoordig altijd te horen dat we progressie hebben gemaakt. Dat we meer balbezit hebben, dat er veel goede momenten in ons spel zitten... Maar als je dan geen resultaat behaalt, dan is dat eigenlijk om je schoenen op te vreten. Ook nu kregen we weer vier, vijf goede kansen om te scoren."

Niet vrolijk

En dan was er natuurlijk nog die discutabele penaltyfase die uiteindelijk besliste over de match. "Als je zelf de kansen mist en je dan ook nog eens een spelbepalende scheidsrechterlijke beslissing tegen krijgt, dan is dat zuur. De ref liep dan nadien ook nog eens de hele match te compenseren... maar daar wordt niemand vrolijk van. We verwachten een correcte leiding waarin we ons niet moeten opjagen. Dat was jammer genoeg niet het geval."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top