Online cultuurtips van de week

Ook deze week is er weer veel te beleven online. Want coronacrisis of niet: het internet biedt ons de kans om toch nog een vleugje cultuur met elkaar te delen. Proximus Pickx licht alvast twee culturele (online) initiatieven uit waar je deze week van kan genieten.

9000 BPM: A Journey Through Techno

Wandelen, het is een van de populairste activiteiten tijdens de coronacrisis. Maar stiekem raken de meeste het al moe. Gelukkig heeft Voo?uit daar een oplossing voor, want met de podcast ‘9000 BPM: A Journey Through Techno’ krijgen je wandelingen meteen een volledig andere sfeer.
 
Sleutelfiguren uit de nineties technoscene Herman Schueremans, Trish Van Eynde, Peter Decuypere, Katrien Klausing, Stefaan Vandenberghe (T-Quest, Dr. Lektroluv) en CJ Bolland nemen je mee langs de meeste iconische clublocaties in de stad. Doorheen de wandeling kom je meerdere infobordjes met QR-codes tegen waarmee je het verhaal van die plek en een bijpassende track kunt beluisteren. En dat is niet alles, want vijf getalenteerde dj’s maakten ook een speciale mix, geïnspireerd door de stijl van toen. Een aanrader voor elke technoliefhebber.

Al zin in de technowandeling? Neem dan hier een kijkje. 

Hoor mij

Kunstcentrum De Studio uit Antwerpen wil met deze podcast tieners aan het woord laten. Ze willen hun stemmen luid en duidelijk laten horen en hen vragen hoe zij nu in het leven staan, waar ze aan denken en hoe zij zich voelen. Interviewers Ilse Cox, Johan Terryn en Robbert Vervloet praten met 15 tieners die allemaal tussen de 11 en 17 jaar oud zijn.
 
Elke week worden 2 afleveringen van ‘Hoor Mij’ gelanceerd. Elina (11) en Adnan (15) beten alvast de spits af. Meer info over de afleveringen vind je hier.
 

Muziek

Bekijk alles
Top