Sander Gillé en Joran Vliegen winnen 5e ATP-titel in dubbelcircuit

Sport | Krijgen we een mooi tennisweekend voor België? Terwijl David Goffin de finale van het ATP-toernooi in Montpellier bereikte, hebben twee andere zwart-geel-rode spelers hun stempel gedrukt op een tornooi aan de andere kant van de wereld: Sander Gillé en Joran Vliegen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De twee Belgen speelden dubbel op het ATP250-toernooi in Singapore en bereikten de finale. Het duo versloeg de Australiërs Matthew Ebden en John-Patrick Smith met 6-2, 6-3. De wedstrijd duurde 1 uur en 5 minuten. Om het tot de eindoverwinning te schoppen, had het Belgische tweetal eerst Luke Bambridge en Dominic Inglot verslagen met 6-4, 6-4, in de halve finale.
 
“De finale is heel goed verlopen”, vertelde Gillé. "Het ging in eerdere wedstijden ook al vlot, dus we hadden er vertrouwen in deze week. We zaten van begin tot eind helemaal in de wedstrijd en zijn dan ook erg tevreden met het niveau dat we getoond hebben en de titel.”
 
"We begonnen het jaar in Australië en hadden een goed gevoel. Maar het heeft daar niet zo goed uitgepakt voor ons. Dat was een extra motivatie om hier wel de titel te winnen. We hebben de hele week heel goed gespeeld en zijn heel blij dat we met een overwinning kunnen afsluiten", voegde Vliegen eraan toe.
 
Vijfde titel
 
Het is niet de eerste keer dat het duo Gillé-Vliegen in de prijzen valt. Ze hadden het al 4 keer eerder gedaan (voor in totaal 5 finales). In 2019 wonnen ze in Bastad, Gstaad en Zhuhai, terwijl ze er in 2020 in slaagden om het toernooi in Noursoultan op hun naam te schrijven. De twee Belgen verloren daarentegen in Kitzbühel in 2019. Gillé en Vliegen behaalden 250 punten dankzij hun overwinning in Singapore.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top