Radio Gaga: een ode aan de zorg

Radio Gaga is terug van weggeweest. In deze coronatijden maken Joris Hessels en Dominique Van Malder een speciaal seizoen dat volledig in teken staat van de helden van vandaag: de mensen van de zorg.

Joris Hessels en Dominique Van Malder trekken er weer op uit met hun caravan. Voor deze editie zitten ze dan wel iets verder van hun gesprekspartner, ze luisteren met nog meer warmte naar de verhalen van zij die een plaatje komen aanvragen.
 
Voor deze Radio Gaga strijken de man neer bij het UZ Gent, een van de grootste ziekenhuizen, en bij WZC Damiaan, het grootste woonzorgcentrum van het land. In hun busje maken Joris en Dominique er hyperlokale radio met de mensen rondom hen. Personeel, patiënten, residenten en familie: ze zijn allemaal welkom. De meest uiteenlopende gasten komen hun verhaal vertellen, soms met grote vreugde en soms met pijnlijk verdriet, maar altijd even mooi en pakkend. Dat alles wordt afgewisseld met een streepje muziek om iedereen een hart onder de riem te steken. Want muziek brengt troost en verbinding, hoe ver je ook van elkaar verwijderd bent.

Week van de Zorg

In maart zal het precies een jaar zijn dat de coronacrisis België in de ban houdt. Daarbovenop is het tussen 15 en 21 maart ook nog eens de Week van de Zorg. Des te meer redenen dus om zorgverleners extra in de bloemetjes te zetten door de drie afleveringen van dit miniseizoen volledig rond hen en hun werk te doen draaien.
 
Dominique en Joris waren alleszins aangenaam verrast door de gesprekken die ze voerden en vonden het een hele eer om hun caravan in het ‘epicentrum van de zorg’ te mogen parkeren. “Oorlogstaferelen hebben we niet gezien”, aldus Joris. “Mensen die het beste van zichzelf geven des te meer. ‘We doen gewoon onze job’ was een veelgehoord antwoord, maar wij zagen bijzondere zorg in alle betekenissen van het woord. Een groot dankwoord na twee serieuze coronagolven is het minste wat we konden doen.”
 
“Wat was het hoopvol om op deze plaatsen voor muziek te mogen zorgen”, vult Dominique aan. “Ook al vertoonde de hoop soms barsten, er waren altijd pleisters en plaasters. Wat was het heerlijk om te merken dat onze caravan een warm vuurtje werd waaraan bezoekers zich konden warmen.”
 
Bekijk ‘Radio Gaga’ vanaf 3 maart elke woensdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Films

Bekijk alles
Top