Coline & Toitoine: verfrissend Brussels duo maakt brug tussen indie en elektropop

Veel jonge Belgen werken aan hun weg naar de top en Coline & Toitoine zijn geen uitzondering. Het Brusselse duo is amper twintig jaar oud en levert toch perfecte frisse, pakkende en gevoelige muziek af. Een mix van genres tussen indie, folk en elektropop die naam begint te maken.

Ze zijn jong, ze zijn getalenteerd, ze zijn Belgisch. Het is vanuit hun kamer dat Coline & Toitoine begonnen zijn met het produceren van hun muziek, maar het resultaat is allesbehalve amateuristisch. Hun duo startte de samenwerking in 2018 en is sindsdien pijlsnel gegroeid.
 
De twee Brusselaars hebben honderdduizenden luisteraars verzameld op Spotify, voor een goede tien singles. Bovendien zijn ze al op enkele van de mooiste locaties geweest, zoals het Eden in Charleroi of de Botanique en Ancienne Belgique in Brussel. Sommige fans hebben hen ook zien spelen op Francofolies de Spa of Solidarités in Namen.

Een meesterlijke melting pot
 
Coline is de warme zachte stem die je direct meeneemt in de muziek. Maar de jonge vrouw kan ook goed overweg met de gitaar en andere snaarinstrumenten. Toitoine is producer: voornamelijk elektronisch, maar ook met piano, synthesizers, percussie en allerlei effecten. Uiteindelijk levert het duo een zeer geslaagde mix tussen elektro, pop, maar ook indie en folk, die alle gevoelens met elkaar vermengt. Van de rustgevende tonen van 'The Shore' tot de aanstekelijke ritmes van 'Alicia' en de betoverende melancholie van 'Do I Go to Oslo'.
 
Hoe dan ook, er is voor ieder wat wils. Laat je meeslepen en zet het op repeat, want de tracks van Coline & Toitoine zijn perfect voor binge listening. Het tweetal houdt er ook van om zeer uitgebreide videoclips te maken, waardoor je hen beter kan leren kennen.
 
Coline & Toitoine hebben zojuist 'OAEOA' uitgebracht, hun nieuwste single. Een eerste EP wordt in de lente verwacht.Muziek

Bekijk alles
Top