Na Romelu Lukaku is Lautaro Martinez de schutter in vorm bij Inter

Serie A | Er vloeit veel inkt over Romelu Lukaku, maar minder over zijn spitsbroeder Lautaro Martinez. De Argentijn is nochtans ook bezig aan een formidabel seizoen. En hoewel vele clubs hem in het vizier hebben, is hij er niet op gebrand om zijn club in de steek te laten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Lukaku en Martinez beschikt Inter over een dodelijk aanvalsduo, hetgeen eerder zeldzaam is in voetbaltijden die gekenmerkt worden door het modeverschijnsel van één diepe spits. Waar de jongste weken vooral de Rode Duivel in de spotlights loopt, verdient de Argentijn minstens evenveel lof. Niet verwonderlijk dat Inter op kop van de Serie A blinkt met de beste aanval (57).

Het Milanese elftal verkeert in een goede vorm: het rijgt de zeges aaneen. De elf wonnen ook tegen aartsrivaal AC Milan. Tijdens de laatste derby was Lautaro Martinez de uitblinker met een tweeklapper.
 
Goals, maar ook assists
 
Dit seizoen verzamelde Martinez al zo’n 13 doelpunten in de Serie A. Daarbovenop komen nog de treffer in de Champions League en die in de Coppa Italia. In totaal staat zijn teller nu op 15 stuks in 33 matchen. Een meer dan verdienstelijk gemiddelde. Hij verblufte vooral in het seizoensbegin, toen hij in de eerste drie speeldagen raak trof. Hij scoorde daarna nog tegen AC Milan, zoals gezegd, maar lukte begin januari ook nog een hattrick tegen Crotone (6-2).
 
Maar de spitsbroeder van Lukaku scoort niet enkel, hij laat ook scoren. Martinez schotelde zijn ploegmaats enkele doelpunten voor in de Serie A. Zes keer realiseerde hij de assist. Hij is daardoor rechtstreeks betrokken bij 19 doelpunten in 23 competitiematchen. Een indrukwekkende statistiek.
 
Beter doen dan 2019-2020
 
In het seizoen 2019-2020 bleef zijn teller steken op 21 goals en 8 assists in 49 wedstrijden, waarvan 14 en 5 in de Serie A. Hij staat nu dus al op één doelpunt van een evenaring van dat seizoen. Jaar na jaar boekt Martinez progressie. Tijdens zijn debuutseizoen bij Inter, in 2018-2019, trof hij slechts zes keer raak. Hij moest nog acclimatiseren na zijn vertrek uit Argentinië. Vandaag voel je het aan alles: hij heeft zich helemaal ingewerkt en aangepast.
 
Op het Europese toneel was het verhaal al in december afgelopen, aangezien Inter laatste eindigde in zijn Champions League-groep. Het stelt de aanvaller in staat om zich volop te mengen in de titelstrijd, samen met Lukaku (17 doelpunten). Het voordeel is dat, als de ene niet scoort, de ander het wel doet. Om maar te zeggen: Inter heeft alle kaarten in eigen handen om de zo gegeerde landstitel binnen te rijven, waar het al tien jaar naar snakt.
 
Om de achtervolgers op een afstand te houden zal Inter woensdag (20u45) komaf moeten maken met Parma . Wie van beide, Martinez of Lukaku, scoort de goal van de overwinning?
 
Volg alles van de Serie A op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van de 25ste in de Serie A:

Dinsdag 2 maart:
Lazio-Torino (vanaf 18u30 op Eleven Sports 1)
Juventus-Spezia (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)

Woensdag 3 maart:
Sassuolo-Napoli (vanaf 18u30 op Eleven Sports 1)
AC Milan-Udinese (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)
 
Donderdag 4 maart:
Parma-Inter (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top