David Alaba: uitgespeeld bij Bayern München, hot stuff op de transfermarkt

Sport | Het contract van David Alaba loopt op 30 juni op z’n einde. Zijn hoofdstuk bij Bayern München is afgesloten. De Rekordmeister laat de Oostenrijker na het seizoenseinde gratis gaan. De linkspoot staat op het verlanglijstje van tal van Europese topclubs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het huwelijk tussen David Alaba en Bayern München liep 13 jaar over rozen, maar kent binnenkort een einde. De Oostenrijker streek in 2008 op 16-jarige leeftijd neer in Beieren en groeide in 2011 uit tot een onbetwiste titularis in de defensie van Bayern. Na meer dan tien jaar bij de club, zal de speler nu andere oorden opzoeken.
 
Het contract van Alaba loopt ten einde en beide partijen zijn niet tot een akkoord gekomen voor een verlenging. De linksachter had de kaart van ‘Ik ben elders gegeerd’ getrokken om een nieuw, vetter contract binnen te rijven, maar de club, trouw aan zijn principes, speelde het spelletje niet mee. Eind juni trekt Alaba de deur in München achter zich dicht. Tal van clubs staan in de rij om hem te verwelkomen.
 
Parijs, Madrid, … : de topclubs melden zich
 
Alaba heeft de topclubs voor het uitkiezen. Niet onlogisch: hij is rot van het talent, en wordt komende juni 29 jaar: hij heeft dus nog tal van mooie jaren voor zich. Sommige clubs, zoals PSG en Real Madrid, popelen dan ook om de Oostenrijker aan zich te binden.
 
In de Franse hoofdstad zou Alaba de leemte in de defensie kunnen opvullen, want sinds de Qatarese overname slaagde geen enkele speler erin om echt te slagen op de positie van linksachter. Echter, het niveau van de Ligue 1 is inferieur aan dat van de Bundesliga, en PSG heeft op het Europese toneel nog geen grote verdiensten laten optekenen. Bovendien heeft Alaba laten verstaan dat hij liever op het middenveld wenste te spelen.
 
In Madrid zou Alaba deel uitmaken van een machine, zelfs al zit er dit seizoen wat zand in. Maar de voetballer zou in een hoogwaardig kampioenschap belanden, bij een club die een aura bezit dat superieur is aan dat van Bayern. De Spaanse pers wist al te melden dat een akkoord gevonden was, maar de vader van Alaba ontkende dat.
 
Engels duel?
 
Alaba zou weleens de prooi kunnen zijn van twee Engelse honden: de Manchesters, United en City. United toonde zich afgelopen december geïnteresseerd, maar liet het zaakje sindsdien op z’n beloop. Al kan dat plots in een stroomversnelling terechtkomen.
 
City lonkt ook richting Alaba. Pep Guardiola kent de Oostenrijker goed, want hij was van 2013 tot 2016 zijn coach. De financiële middelen van City stellen hem in staat om de portefeuille wijd open te trekken en de linkspoot een riant loon aan te bieden, in dezelfde grootteorde als zijn salaris bij Bayern, soit zo’n 15 miljoen euro per jaar. Zullen de euro’s de doorslag geven?
 
En dan is er nog Liverpool dat zich in de debatten kan mengen. PSG wil eveneens Wijnaldum aantrekken om zijn middenveld te versterken. Als de Nederlander naar de lichtstad trekt, zouden The Reds voluit voor Alaba kunnen gaan.

In afwachting zal Alaba deze zaterdag om 18u30 van de partij zijn tegen Borussia Dortmund in de Klassiker.
 
Volg alles van de Bundesliga op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top