CAZ 2 wordt VTM GOLD

DPG Media brengt nog een zender onder de VTM-vlag: CAZ 2 wordt vanaf 1 maart VTM GOLD, dat vooral oude VTM-programma's zal uitzenden. Dat heeft de mediagroep aangekondigd.
 

Nadat DPG Media vorig jaar Q2, Vitaya en CAZ had omgedoopt tot VTM 2, VTM 3 en VTM 4, bleef lang onduidelijk wat met CAZ 2 zou gebeuren. Die zender bestaat nog maar sinds maart vorig jaar. Er zijn voornamelijk Vlaamse en internationale tv-reeksen op te zien.
 

Ook voor jonge kijkers

CAZ 2 wordt nu dus VTM GOLD en zal elke dag 'golden oldies' uit de VTM-geschiedenis op het scherm brengen. Volgens Dirk Lodewyckx, directeur TV, Streaming en Radio bij DPG Media, bestaat er een "honger naar nostalgisch entertainment". Maar DPG Media mikt niet enkel op oudere kijkers, luidt het. "We merken op VTM GO (het streamingplatform van DPG Media, red.) dat ook jonge kijkers interesse hebben in deze programma's. In 2020 waren die trouwens goed voor meer dan 10 miljoen views."

Collectief geheugen

VTM GOLD start op maandag 1 maart en brengt elke dag fictie- en entertainmentprogramma’s die in het collectief geheugen gegrift staan. De tv-avond start om 16.30 met vaste dagelijkse afspraken 'Nonkel Jef', 'Bompa', 'Wat Nu Weer?', 'SOS Piet' en 'Sturm der Liebe'. Om 20.40 is er op maandag en woensdag 'Het Mooiste Moment', op dinsdag en donderdag 'De Planckaerts' en op vrijdag de fictiereeks 'Diamant'. Aansluitend volgt elke weekdag om 21.40 een nieuwe aflevering van 'Ons Geluk'. In het weekend brengt VTM GOLD nostalgie ten top met de 'Super 50', 'Binnen Zonder Bellen', met Koen Wauters, en de fictiereeks 'Dennis', met Axel Daeseleire in de hoofdrol.

Films

Bekijk alles
Top