Wat zijn de ingrediënten voor een goede musicalfilm?

Films |

‘Les Misérables’, ‘Moulin Rouge!’ of ‘Mamma Mia!’. Het zijn maar enkele van de vele legendarische musicalfilms die in het collectieve geheugen zijn opgeslagen. Maar hoe komen ze daar? Wat zijn dé ingrediënten die een musical tot een succes maken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een grote ster

Niet iedereen heeft het meteen begrepen op een film waar veel gedanst en gezongen wordt. Om de meest fervente twijfelaars toch over de streep te trekken, voegen de bedenkers van een musical dikwijls een grote naam toe aan de cast. Deze grote naam uit Hollywood kan het liefst ook aardig zingen want hij of zij wordt voor heel wat mensen de reden om te blijven kijken… en luisteren!

Nummers die verweven zijn met het plot

Zingen onder je douche is niet hetzelfde als zingen op het grote scherm: voor dat laatste heb je immers een geloofwaardige reden nodig om de kijkers niet massaal weg te jagen. Dat weten ook makers van musicalfilms. Zij schrijven op basis van het filmscript dikwijls een nieuw lied dat een belangrijke boodschap met zich meedraagt of symbolisch is voor het verhaal en dat de kapstok is waar het verhaal aan wordt opgehangen.

Humor, humor, humor

Zingen betekent emotie en omdat de emoties in een musical vaak alle kanten uitgaan, is er ook nood aan een komisch intermezzo. Dat kan in de vorm van een personage zijn of van een grappige gebeurtenis. Wat het ook moge zijn: humor zorgt voor het nodige evenwicht tussen al dat luide gezang.

Spectaculaire dansscenes en decors

Een streepje muziek wordt zeer snel vergeten. Om dit te voorkomen kiezen de makers van musicals heel vaak voor een spectaculaire choreografie in een prachtig decor dat het zingen kracht bijzet. Op deze manier maken ze met hun lied een statement en wordt het nummer, inclusief dansscène, nog meer memorabel dan het al was.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top