Dit zijn de slechtste openingszinnen die Hollywood heeft voortgebracht

Vandaag kan er een complimentje af, want het is Internationale Complimentendag. Dat complimentjes geven lang niet zo makkelijk is als het lijkt, bewijzen volgende tenenkrullende scènes uit de filmarchieven van Hollywood. Let op: dit cringefest is te bekijken op eigen risico.

"I like the place between your head and your body"

Als Steve Carell en Kristen Wiig samen op een filmset staan, weet je dat er lachsalvo's zullen volgen. Dat was zeker het geval bij 'Anchorman 2', waarin deze bizarre personages elkaar ontmoeten en de vonk meteen overslaat. Voor ons mag deze openingszin dan wel rampzalig lijken, voor hen is het onvolprezen poëzie. Deze woorden dienden trouwens als repliek op de fabuleuze openingszin "I'm Brick, I was dead last week."

"Allow myself to introduce... Myself."

Deze stuntelige openingszin uit de hilarische filmtrilogie 'Austin Powers', dat als satire diende op het spionagegenre uit de jaren 60, is al even beschamend als charmant. Austin Powers belichaamt de tegenpool van de archetypische klassespion. Het is een vat vol cringy pickup lines, waaronder "Shall we shag now, or shall we shag later?" Gotta love Mike Myers!
 

"This is awkward. Not you're awkward, I'm awkward. You're gorgeous. Wait, what?"

Deze klunzige openingszin kwam uit de mond van Anna in 'Frozen'. Een van de oorzaken voor het enorme succes van de animatiefilm is de realistische manier waarop de personages opgevoerd werden in de film, in vergelijking met voorgaande, volmaakte Disney-prinsesjes. Het publiek was elegante, onberispelijke prinsesjes gewend uit de stal van Disney, maar uit de knullige introductie van Anna bij Hans blijkt dat zij ook maar een mens is. Een mens die fouten maakt, op een schattige, nerveuze, verlegen manier. Verfrissend.

"I see you're drinking 1%, is that 'cuz you think you're fat?"

Als we een ranglijst moesten maken van 'meest awkward films', zou 'Napoleon Dynamite' ongetwijfeld op kop staan. Deze film werd gemaakt om een cringefest te zijn, en daar slaagt het wonderwel in. Alleen al deze openingszin doet je door de grond zinken van plaatsvervangende schaamte. Napoleon spreekt de gevleugelde woorden uit tegenover zijn crush, in een desastreuze poging om haar te complimenteren. Want het vervolg op deze zin luidt: "Cause you're not. You could be drinking whole if you wanted to." Goeie bal, Sociaal Incapabele Napoleon.
 

Films

Bekijk alles
Top