Maandag komt er een einde aan de Spring Split, die vier teams naar de play-offs zal sturen. Hoewel we de namen van die teams al kennen, zullen de wedstrijden op speeldag 8 van de Belgian League niet minder boeiend zijn. Vervoeg ons maandag vanaf 19u op Pickx om de wedstrijdavond live te volgen!

Programma van de laatste Belgian League-speeldag

 

We vertelden je het al in de lead van dit artikel, de namen van de vier ploegen die zich kwalificeerden voor de play-offs van deze Spring Split 2021 van de Belgian League zijn bekend. KVM Esports, Sector One, ION SQUAD en 4Elements zullen strijden om de eerste plaats en de bijbehorende titel van Belgisch kampioen, maar daar blijft het niet bij! De winnaar van de play-offs krijgt namelijk een toegangsticket voor de play-infase van de European Masters. Het is een uitgelezen kans om internationaal naam te maken, vaak tegen de academische teams van de grootste organisaties.

“Maar waarom deze week nog volgen als de gekwalificeerde teams al bekend zijn”, vraag je je misschien af. De wedstrijden van komende week kunnen veel interessanter worden dan je denkt. Allereerst krijgt Team 7AM een laatste kans om zijn negatieve reeks te doorbreken die helemaal in het begin van het seizoen van start ging. Ze zullen het opnemen tegen KRC Genk.

Vervolgens ontmoet Sector One 4Elements in wat gezien kan worden als een voorproefje van de eerste halve finale. Tenzij er uitzonderlijke dingen gebeuren, zouden de twee ploegen elkaar inderdaad over een week opnieuw moeten ontmoeten in de eerste ronde van de play-offs. De wedstrijd van komende maandag is een mooie gelegenheid om de tegenstander in te schatten en daar zullen de spelers ongetwijfeld ten volle gebruik van maken.

ION SQUAD krijgt de zware taak om de reeks van negen overwinningen van KVM te stoppen nu er nog tijd is. Een verlies aan de vooravond van de play-offs zou wel eens een zware klap kunnen zijn voor het moraal van de Mechelaars, die nog steeds dromen van een perfecte split.

 

Het voorlopige klassement

 

Je merkt het, deze speeldag zal waarschijnlijk net zo interessant worden als de vorige! Kom genieten van de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen vooraleer we de fase van de play-offs ingaan! We zien jullie hier maandag om 19u om het allemaal live te volgen!

Copyright afbeelding: META