Deze Vlaamse topacteurs begonnen hun carrière bij ‘Kulderzipken’

Vlaanderen telt heel wat acteertalent. Sommige van die talenten begonnen hun prille carrière op de set van de BRT-jeugdreeks ‘Kulderzipken’ om nadien verder te kunnen groeien. Wie zijn ze en wat is er van hen geworden? Proximus Pickx zocht het uit!

Ianka Fleerackers

Ianka Fleerackers stond vanaf haar zestiende levensjaar al op de planken. Vlaanderen leerde haar kennen tijdens het tweede seizoen van de BRT-jeugdreeks ‘Meester, hij begint weer!’ waarin Fleerackers een bijrol speelde. In 1995 kwam haar grote doorbraak: toen kreeg Fleerackers een grotere rol toebedeeld als 'Prinses Prieeltje' in de serie ‘Kulderzipken’ dat twee seizoenen liep op Ketnet. Na deze geslaagde vertolking zagen we Fleerackers opduiken in Flikken (2005), Witse (2006, 2011) en LouisLouise (2008, 2009).

Wietse Tanghe

De Gentse acteur Wietse Tanghe staat vandaag de dag te boek als een groot talent. Hij begon zijn carrière op het grote scherm als ‘kleine Rudolf’ in het tweede seizoen van ‘Kulderzipken’. Kort daarna maakte Tanghe zijn opwachting in ‘Flikken’ (2000-2001), ‘De Kavijaks’ (2005), ‘Witse’ (2005-2006), ‘Wittekerke’ (2006) en tal van andere Vlaamse fictiereeksen. Wist jij trouwens dat Wietse Tanghe de zoon is van niemand minder dan Karin Tanghe? Dat is ‘Koningin Angina’ uit ‘Kulderzipken’.

Pieter en Tine Embrechts

Beide Embrechtsen waren begin jaren negentig al zeer actief in de wereld van het theater. Nadat de jonge Pieter al enkele rolletjes tot een goed einde had gebracht voor de toenmalige openbare omroep was het in 1997 tijd om samen met zijn jongere zus Tine de rollen van de vreemde inwoners van het land 'Alsdanië' in 'Kulderzipken' op zich te nemen. Ze deden dat, net als altijd, met volle overtuiging en werkten nadien nog in talloze Vlaamse en internationale producties.

 

Adriaan Van den Hoof

Na zijn kleine bijrol in de Nederlands dramafilm 'Antonia' (1995) was het in 1997 tijd voor een nieuwe ervaring. Toen speelde hij aan de zijde van Pieter en Tine Embrechts één van de Alsdaniërs in ‘Kulderzipken’. Deze bijrol te midden van heel wat Vlaamse acteurs heeft ongetwijfeld deuren doen opengaan want kort daarop was Adriaan Van den Hoof te zien in ‘Windkracht 10’ (1998), Het Peulengaleis (1999 - 2002) en nog heel wat andere Vlaamse succesreeksen. 

Series

Bekijk alles
Top