Proximus ePro League: Standard Luik wint de Clasico

Gisteren ging de elfde speeldag van de Proximus ePro League door! Sporting Charleroi en KV Mechelen wonnen met duidelijke cijfers en we kregen ook de langverwachte Clasico tussen Standard-speler ShadooW en het RSCA van Zak Bentato.

 

In de eerste wedstrijd van de dag kenden Club Brugge en zijn speler QTN_11, momenteel 4de in de algemene rangschikking, weinig moeite met het KAA Gent van Nycom. Door het resultaat blijft La Gantoise op plek 14, terwijl blauw-zwart zijn 4e plaats in het klassement behoudt.

In de volgende wedstrijd namen Miran (KV Mechelen) en BMB_Kylie (KV Oostende) het tegen elkaar op in een virtueel stadion. De Mechelaar domineerde de wedstrijd met energiek voetbal, maar speelde ook wel realistisch wanneer dat nodig was. Hij scoorde uiteindelijk vijf doelpunten en kreeg er geen enkel binnen. De 5-0 was het grootste doelpuntenverschil in de wedstrijden van speeldag 11.

De leider in het kampioenschap, Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem), stond tegenover het KVK van Manse01. De Kortrijkse speler had drie weken geleden nog op een podiumplek in handen, maar lijkt sindsdien in een kleine dip te zitten, waardoor hij terugviel naar plaats 6. En ook deze week kon Manse01 het tij niet keren. Na afloop van de 90 minuten stond het 1-2. Leider Zulte Waregem behoudt zo de kloof met zijn rechtstreekse concurrent, Sint-Truiden.

En die concurrent blijft trouwens op de loer liggen! De speler van Sint-Truiden, ZayroR, moest het opnemen tegen SvenRoasted (KAS Eupen). Na de 1-0-voorsprong moest Eupen zijn meerdere erkennen in de Limburgers. ZayroR kon de score rechttrekken en scoorde nadien de beslissende 2-1 met een prachtige volley na een hakje.

In de middenmoot van het klassement stond OH Leuven tegenover Royal Antwerp FC. De wedstrijd draaide uit in het voordeel van de Antwerpse club, die naar de 6e plaats stijgt en dus momenteel een ticket voor de play-offs beet heeft.

Sporting Charleroi en Didista wonnen met 6-2 van een teleurstellende Abdullah Waiss (KRC Genk). De jonge Genkenaar staat momenteel op de 8e plaats. Als hij zijn kwalificatie wil veiligstellen, zal de speler beter moeten voetballen in de komende wedstrijden. Charleroi won trouwens ook zijn inhaalwedstrijd tegen Waasland Beveren, eindstand 5-1.

De wedstrijd van de week was ongetwijfeld de Clasico tussen Shadoow (Standard Luik) en Zak Bentato, de emblematische speler van RSCA. Anderlecht trof in minuut 13 als eerste raak met een doelpunt van Lukas Nmecha. Maar Shadoow reageerde en maakte gelijk in minuut 24 na een onderschepping. Net voor de rust kwam de Luikenaar zelfs op voorsprong na een doelpunt van Tapsoba. De machine was gerodeerd en Zak Bentato kwam nooit meer terug in de wedstrijd. Shadoow maakte het af met een derde doelpunt. De nederlaag zal RSCA zwaar op de maag liggen, want de Brusselse club valt uit de top 8 en mist op dit moment dus de play-offs. Zak zal zich dubbel moeten plooien om toch nog een kwalificatieticket te bemachtigen.

Dit was het einde van een geweldige kampioenschapsdag vol verrassingen en boeiende wedstrijden! We spreken volgende week af op het YouTube-kanaal van ELEVEN BELGIUM om samen de twaalfde speeldag van het kampioenschap te volgen.

Copyright afbeelding: Eleven Sports