De uitstekende seizoensstart van Los Angeles Lakers is intussen weer wat naar de achtergrond verdwenen. De huidige NBA-kampioen zit namelijk in een vormcrisis. Tegen Utah Jazz werd er voor de vierde opeenvolgende keer verloren.
Het huis van de Lakers, nog steeds de nummer drie in de Western Conference, staat nog niet in brand. Maar de eerste twijfels steken echter wel de kop op. Kan LA Lakers zijn titel verlengen of niet? Na vier nederlagen op een rij tegen Brooklyn Nets, Miami Heat, Washington Wizzards en Utah Jazz lijken de titelkansen toch een ferme knauw gekregen te hebben.

De laatste tegenstrever Utah Jazz is bijzonder hot momenteel in de NBA, met 22 zeges op 24 matchen. De topper tegen de Lakers was enkel in het eerste quarter spannend, daarna spurtte Utah Jazz weg. Het werd uiteindelijk 89-144.

Lakers missen David en Schroder

De conclusie na de topper tegen Utah Jazz is bikkelhard voor LA Lakers: LeBron James kan niet altijd de ploeg op zijn eentje trekken. De Lakers moeten het namelijk doen zonder de geblesseerde Anthony Davis en Dennis Schroder, die al vier matchen miste door de gezondheidsregels.

Sinds LA Lakers het moet doen zonder Davis, is de vorm tanende. Amper één duel werd er maar gewonnen nadat Davis zich blesseerde aan zijn kuit. Een klein lichtpuntje kan de terugkeer zijn van Schroder. De Duitser zou tegen Portland Trail Blazers zijn terugkeer kunnen vieren.

LeBron James wordt er niet jonger op

Dat LeBron James over een sterk paar schouders beschikt om een ploeg te dragen, bewees het basketicoon reeds meerdere malen. Maar ook King James begint stilaan de leeftijd te voelen. Op zijn 36ste kon hij het geweld van Utah Jazz niet aan. Het gevaar kwam ook echt letterlijk van alle kanten. Utah was in de breedte heel sterk met Gobert (18 punten), Clarkson (18), Bogdanovic (15), Conley (14) en Mitchell (13) in de dubbele cijfers. De 22 driepunters van Utah maakten het verschil. Utah zit nu aan 50 driepunters in twee matchen, een record in de NBA.

James maakte 19 punten en kreeg niet veel steun in het grootste verlies van het seizoen voor de Lakers. Ook zijn statistieken betreffende het maken van driepunters toont aan dat James in een mindere periode zit. In het begin van de competitie zat hij nog aan 40% op zijn driepunters, dat percentage is intussen gezakt naar 20 procent.

Een vijfde nederlaag op een rij moet vermeden worden tegen Portland Trail Blazers, de ploeg van Damian Lillard. Die laatste zal er alles aan doen om zijn ploeg evenzeer op de juiste rails weer te krijgen. De Blazers verloren namelijk zelf al drie keer op een rij.

LA Lakers of Portland Trail Blazers? Welke ploeg recht de rug na een mindere periode. Volg het duel aanstaande zaterdag vanaf 4 uur bij Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het NBA-weekendprogramma van Eleven Sports

Zaterdag 27 februari
LA Lakers - Portland Blazers vanaf 4 uur op Eleven Sports 2.

Zondag 28 februari
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks vanaf 02u30 op Eleven Sports 2.
Milwaukee Bucks - LA Clippers vanaf 21u30 op Eleven Sports 2.

Maandag 1 maart
LA Lakers - Golden State Warriors vanaf 2 uur op Eleven Sports 2.