Bleek Standard en matig Anderlecht kleuren zondag de Clasico

Jupiler Pro League |

Deze zondag spelen RSC Anderlecht en Standard Luik vanaf 13u30 de traditionele Belgische Clasico. Wat normaal gezien een hoogmis zou moeten zijn van Jupiler Pro League, zal komende zondag naar alle waarschijnlijkheid slechts een voetnoot zijn van de 28e speeldag. De reden hiervoor is duidelijk: beide teams zijn op dit moment slechts schimmen van zichzelf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coaches Vincent Kompany en Mbaye Leye zullen zichzelf na de vorige speeldag van de Jupiler Pro League stevig beklaagd hebben: Standard verloor van Zulte-Waregem met 3 - 2 en Anderlecht werd van de mat gespeeld door KV Kortrijk (0 - 2), en dat in belangrijke duels in de strijd om play-off 1. Beide coaches zullen dus alles op alles zetten om aanstaande zondag punten te pakken in de Clasico. Maar de kans dat de Clasico, die komende zondag vanaf 13u30 van start gaat, een muis zal baren is bijzonder groot: beide teams zijn al langer een schim van zichzelf en slagen er niet in om op regelmatige basis een hoog niveau te halen. 

Verdediging Rouches zwalpt

Onder bewind van Standards vorige coach, Philippe Montanier, kwamen de Rouches meermaals aan de aftrap in een stevig defensief blok. Maar nieuwbakken coach Mbaye Leye gooide het na zijn aanstelling meteen over een andere boeg: hij wou dat Standard voortaan opnieuw ging spelen met sturm und drang. Dit tot grote vreugde van Joao Klauss, Obbi Oulare en Felipe Avenatti: spelers die graag in de zestien infiltreren. 

De aanvalslust van Leye heeft echter ook een keerzijde: Standard slikt doelpunten als nooit tevoren en in elf wedstrijden moesten de Rouches maar liefst vijftien tegendoelpunten incasseren. De laatste cleansheet dateert al van 20 januari tegen KV Mechelen (0 - 3) en sindsdien kreeg Standard maar liefst twaalf tegendoelpunten tegen. De drie tegendoelpunten van Zulte-Waregem waren het absolute dieptepunt.

Brussele goals

Of de verdedigers van Standard zich al zorgen hoeven te maken over de spitsen van Anderlecht valt te betwijfelen. Anderlecht is dit seizoen namelijk geen doelpuntenmachine: tijdens de laatste twee wedstrijden scoorde paars-wit niet één keer en tijdens de laatste zes wedstrijden amper drie keer. Tijdens hun laatste drie thuiswedstrijden kon Anderlecht bovendien niet in eigen huis scoren. Criticasters zeggen ondertussen dat Anderlecht de weg naar het doel niet meer vindt zonder hulp van penalty’s. Tegen Luik en Union scoorden de troepen van Kompany echter wel aan de lopende band… zij het tegen veel minder sterke tegenstanders. 

Bekijk Standard - Anderlecht op zondag 28 februari om 13u00 op Eleven Sports 1, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports-pakket.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top