Bergen wil nederlaag tegen Oostende doorspoelen met zege op bezoek bij Aalst

Sport | Na een korte, internationale break is het tijd om de blik weer te richten op de Belgische Euromillions Basket League. Bij Bergen willen ze opnieuw aanknopen met een zege na het verlies tegen leider Oostende midden februari.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De internationale break kon op geen beter moment plaatsvinden voor de jongens uit Bergen. Op deze manier kregen ze wat extra tijd om de klap tegen Oostende te verwerken. In wat een heuse kraker moest worden, werd het vooral een makkelijke zege voor de leider in de Euromillions Basket League. De kustboys pakten de winst met 63-88. Met frisse moed trekt Bergen nu richting Aalst.

Bij Bergen hoeven ze niet per se met knikkende knieën af te zakken naar Oost-Vlaanderen. Het verlies tegen Oostende was het eerste van dit seizoen. Voordien werd er zeven keer gewonnen. Voorlopig lijkt er weinig te beginnen tegen dit Oostende, het wordt zaak voor Bergen om zo dicht mogelijk in het kielzog van de kustploeg te blijven.

“Bosnic is de geknipte man”

Bij Bergen zullen ze alleszins blijven rekenen op coach Vedran Bosnic. In 2019 werd hij aangesteld als de nieuwe keusheer van Bergen. Bij clubs in Zweden en Zwitserland won hij reeds prijzen, maar hier in Bergen blijft het nog wachten. In Henegouwen willen ze snel kiezen voor continuïteit. “We zijn het er allemaal over eens dat Vedran de geknipte persoon is hier en volgend seizoen gewoon voortdoet als coach van Bergen”, stelde algemeen directeur Thierry Wilquin in de Waalse kranten.

Dat Bosnic tevens bondscoach is van Bosnië-Herzegovina deert de club niet. Bij Bergen willen ze prijzen pakken met de Bosnische hoofdcoach.

Drukke maand maart

Maart wordt overigens een cruciale maand voor de Bergenaars. Naast de eigen competitie moet Bergen eind deze maand ook opnieuw aan de bak in de FIBA Europe Cup. In de 1/8e finales wacht op 23 maart een confrontatie met het Oekraïense Prometey.

Maar vooraleer de troepen van Bosnic hun focus naar het Europese toneel kunnen verleggen, wachten er eerst nog een pak confrontaties in de Euromillions Basket League. Te beginnen aanstaande dinsdag 3 maart bij Aalst. Nadien volgt er een dubbel duel tegen Limburg United en confrontaties versus Brussel en Luik.

Bekijk de wedstrijd tussen Aalst en Bergen op dinsdag 2 maart vanaf 20u30 op Proximus Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top