Niets of niemand lijkt Manchester City te kunnen afstoppen op dit moment. De Citizens moesten gisteren aan de bak in de tweede ronde van Champions League. Tegenstander werd het Duitse Borussia Mönchengladbach. Het werd een makkelijke 0-2 uitzege voor City, dat zo met anderhalf been in de kwartfinales staat.
In de eigen Premier League lijkt Manchester City met de vingers in de neus opnieuw kampioen te worden. Het verschil met eerste achtervolger Manchester United bedraagt in Engeland reeds 10 punten. Vermits er ook nog niet werd verloren dit seizoen in de Champions League, FA Cup en League Cup, wisten er nog maar twee ploegen dit seizoen City een nederlaag aan te smeren. Tottenham deed dat voor het laatst in november, eerder op het seizoen won Leicester eens van City.

Gisteren mocht Borussia Mönchengladbach het in de tweede ronde van de Champions League dan maar eens proberen. Dat gebeurde niet in het eigen stadion, maar in Boedapest omwille van de reisbeperkingen voor Britten naar Duitsland. Maar ook in Hongarije hadden de Duitsers geen verhaal tegen de Britse pletwals. Het was zweten en puffen voor Gladbach dat als verdienste weinig kansen weggaf aan City, ondanks het vele balbezit voor de ploeg uit Manchester.

Rust voor KDB

Maar tegen twee prikken kon Gladbach uiteindelijk niets doen. Eentje voor de rust met Bernardo Silva als afwerker, en eentje na de pauze met Gabriel Jesus als eindstation. Telkens kwam de voorzet van Joao Cancelo, die een geweldige match speelde. Na de 0-2 duwde City niet meer door, met deze dubbele voorsprong lijken de Citizens hun ticket voor de kwartfinales reeds beet te hebben.

Wie niet speelde, was Kevin De Bruyne. De Rode Duivel keerde nog niet zo lang geleden terug van een hamstringblessure en vergaarde reeds wat speelminuten in de Premier League. Tegen Gladbach bleef de Belg echter de volle 90 minuten op de bank.

Op naar 25 opeenvolgende zeges?

Manchester City heeft nu de laatste 19 duels in alle competities gewonnen. Geen enkele Engelse topclub deed ooit beter. De return in Manchester op 16 maart kan de 25ste zege op rij worden, maar dan moet de ploeg van Pep Guardiola de tussenliggende vijf duels - waaronder de derby van Manchester op 7 maart - wel zien te winnen.

Sowieso kon de avond al niet meer stuk voor coach Guardiola. Dankzij de zege gisteren staat hij nu op de vierde plaats op de lijst van trainers met de meeste CL-zeges.

Volg de UEFA Champions League op de voet via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!