Kobe Ilsen ging van radio naar televisie met ‘#weetikveel’

Televisiepresentator en radiomaker Kobe Ilsen is sinds deze week weer op de buis te zien met zijn nieuwe programma op Eén: ‘#weetikveel’. Het televisieprogramma is nieuw, maar het concept bestaat al langer, want Ilsen baseerde het op zijn Radio 1-programma en podcast. Daarin gaat hij op zoek naar interessante weetjes over alledaagse dingen.

In het radioprogramma ‘#weetikveel’ nodigt Kobe Ilsen experts uit die over een bepaald onderwerp vragen kunnen beantwoorden. Zo leerde hij de luisteraars in een uurtje meer bij over burn-out, TikTok, Stromae, drugstrafiek … Elk onderwerp kon aan bod komen, als er maar iets interessants over te vertellen viel dat verrassend weinig mensen wisten. Het radioprogramma werd ook een podcast en nu is er het gelijkbamige televisieprogramma.
 
Elke maandag en donderdag zal Kobe Ilsen opnieuw alledaagse onderwerpen uitpluizen om ons allemaal iets wijzer te maken. Om onderwerpen te vinden die nog niet aangesneden waren, lanceerde de VRT in augustus al een oproep. “Zit jij met vragen over een onderwerp waar iedereen het vaak over heeft? Wil jij het fijne weten van een thema dat op het eerste gezicht simpeler lijkt dan het is? Heb jij je wel eens iets afgevraagd waar niemand anders over lijkt na te denken?”, klonk de vraag naar mogelijke onderwerpen.

Vogelspotten

Televisiekijkend Vlaanderen reageerde massaal en zo kwam begin deze week de eerste aflevering van het nieuwe programma op de buis. Vogelspotten als dé nieuwe coronatrend werd het eerste onderwerp, en Kobe geeft antwoord op de vraag of je in Vlaanderen echt de snelste vogel ter wereld kan spotten. En of die vogel al dan niet sneller is dan Tom Boonen in een racewagen. Met andere woorden: het hoeft niet altijd even ernstig te zijn en de weetjes zijn niet altijd even nuttig, maar wie weet haal je er het antwoord op een quizvraag uit. Onderhoudend is het alvast wel.
 
Ook het viaduct van Vilvoorde, de werking van de VAR, het gebed in de Grote Moskee in Brussel en veel meer komen de volgende weken aan bod. Samen met vrienden en experten zoekt Kobe Ilsen uit welke geheimen er allemaal achter schuilen. Weetjeshongerige kijkers komen zeker niets tekort.
 
Vanavond volgt alvast de aflevering over het viaduct van Vilvoorde. Op welke manieren is dat bouwwerk uit de jaren 70 een bouwkundig hoogstandje en wie reinigt de voegen in het wegdek? En waar dienen de voegen eigenlijk voor? Samen met Danira Boukhriss Terkessidis ontdekt Kobe Ilsen het viaduct van alle kanten.
 
Bekijk ‘#weetikveel’ op maandag en donderdag om 21u20 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top