Deze maand in de Proximus VOD catalogus: Roots of music

Muziek | Muzikale biopics, concertfilms en fictie waarin muziek een belangrijke rol speelt, vind je in maart in de Proximus VOD catalogus. Vier samen met ons enkele van de belangrijkste momenten en personen uit de muziekgeschiedenis en geniet van deze muzikale hoogstandjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Whiplash

Regisseur Damien Chazelle maakte in 2013 de kortfilm ‘Whiplash’, over een jonge drummer (Miles Teller) en een wel erg veeleisende leraar (J.K. Simmons). Omdat de kortfilm zo goed in de smaak viel, maakte hij er een jaar later de gelijknamige langspeler van. Teller en Simmons hernamen hun rollen, en maar goed ook, want beide acteurs leken ervoor geboren. In de film is drummer Andrew Nieman erop gebrand om een van de groten te worden. In de universiteit komt hij in de band van Terence Fletcher terecht, die er onorthodoxe manieren op nahoudt om zijn muzikanten in het gareel te houden.
 
De film, die helemaal baadt in een opzwepende en broeierige jazzsfeer, werd genomineerd voor zes Oscars en won er vier, waaronder eentje voor J.K. Simmons die meesterlijk acteert. Drie jaar later werd de toen 32-jarige Chazelle met ‘La La Land’ de jongste ooit die de Oscar voor Beste Regisseur won. Ruim genoeg talent aan boord om van ‘Whiplash’ een aanrader te maken, dus.
 
‘Whiplash’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD Catalogus online!

Back to the Future

In de komische klassieker ‘Back to the Future’ reist Marty McFly (Michael J. Fox) met de tijdmachine van Doc Brown (Christopher Lloyd) naar 1955. Hij moet daar zorgen dat zijn ouders op elkaar verliefd worden, geeft zijn pestkop lik op stuk, vindt het skateboard uit en moet terug zien te keren naar 1985. Maar in een van de meest iconische scènes van de film, springt hij op het podium, neemt hij een gitaar vast en speelt hij voor de allereerste keer rock-‘n-roll.
 
Natuurlijk is rockmuziek niet echt uitgevonden door een tijdreizende schelm, maar fantasietjes als dit maakten van ‘Back to the Future’ wel een enorme hit. En ze zorgen ervoor dat deze film ook perfect in dit lijstje past.

‘Back to the Future’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD Catalogus online!

Ray

Ray Charles was een van de meest invloedrijke soulmuzikanten ooit. ‘Ray’ vertelt zijn levensverhaal, van het moment dat hij op jonge leeftijd blind begon te worden over zijn eerste optredens in rokerige jazzclubs tot wereldfaam en rijkdom. Maar Ray heeft een zwak voor het vrouwelijk schoon, en voor verboden middelen. Als zwarte muzikant was hij ook nog eens een voorvechter voor gelijke rechten. Een goed gevuld leven, dus.
 
In ‘Ray’ neemt Jamie Foxx de titelrol op zich. Zijn acteerprestatie tilt de film naar een hoog niveau. Hij slaagt erin om Charles erg accuraat neer te zetten, en zingt ook nog eens een aardig stukje, al zitten in de film ook een aantal originele opnames van Ray Charles verwerkt.

‘Ray’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD Catalogus online!

Amazing Grace

Actrice, pianist, activist, songschrijver en vooral een van de beste zangeressen aller tijden, dat was Aretha Franklin in een notendop. Haar uitzonderlijke talent leverde haar niet voor niets de bijnaam “Queen of Soul” op. Toen ze in 1972 het live gospel album ‘Amazing Grace’ opnam in een kerk in Los Angeles, werd het hele gebeuren gefilmd met de bedoeling om er een documentaire over te maken. Maar door problemen met de opnames, zagen de beelden nooit het daglicht. Ze werden opgeborgen in een kluis, tot producer Alan Elliott de beelden bemachtigde en een poging deed om ze te redden.
 
In 2018, 46 jaar na de originele releasedatum en kort na de dood van de zangeres, kwam de concertfilm ‘Amazing Grace’ eindelijk in de zalen. De beelden werden onthaald op luid applaus, op de reviewwebsite Rotten Tomatoes heeft de film een score van maar liefst 99 procent. ‘Amazing Grace’ toont Franklin op een absoluut hoogtepunt in haar carrière en is een must watch voor elke muziekliefhebber.

‘Amazing Grace’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD Catalogus online!

Miles Ahead

Als we het hebben over invloedrijke muzikanten, dan kunnen we niet om Miles Davis heen. De trompettist wordt genoemd als de beste trompettist aller tijden en stond in zijn tijd vooral bekend als een constante vernieuwer. Elk album van de meester hielp de muziekgeschiedenis weer enkele stappen vooruit.
 
Zijn levensverhaal werd door regisseur en acteur Don Cheadle in de film ‘Miles Ahead’ gegoten. Cheadle speelt de hoofdrol, naast Emayatzy Corinealdi en Ewan McGregor. De film loodst de kijker in niet-chronologische volgorde door enkele muzikale periodes van de muzikant en zet hem daarmee niet altijd in een al te rooskleurig daglicht. Hij wordt getoond als een getroubleerd genie, dat zowel op als naast het podium worstelde met zijn mentale gezondheid.

‘Miles Ahead’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD Catalogus online!Ook beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus:

Get On Up
Jackie Brown
Marley
Talk to Me
Whitney
Charles Bradley: Soul of America
Born to be Blue
Michael Jackson’s This Is It

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top