Het reguliere seizoen van het voorjaarssegment van onze Belgian League, het Belgische League of Legends-kampioenschap, loopt ten einde. Gisteren vond de zevende speeldag plaats, een avond die het lot van de ploegen bezegelde door KVM, ION SQUAD, Sector One en 4Elements rechtstreeks naar de play-offs te sturen.

 

4Elements en Team 7AM mochten deze voorlaatste dag met wedstrijden op de Summoner’s Rift openen. Vastbesloten om ten minste één overwinning te pakken in de split, begon 7AM de avond met een klassieke draft, maar met een groot gebrek aan damage. Het doel was een late game opzetten met een Corki op de midlane en een Senna als ADC, kampioenen die hun echte waarde pas laten zien als ze een aantal items op zak hebben.

Na een evenwichtig begin van de wedstrijd toonden de 4Elements ons een prachtig collectief spel, steunend op de verwoestende acties van support xCharm. Begeleid door zijn ADC Mis, die opnieuw een perfecte score behaalde, gaf de speler ons een opmerkelijke prestatie met een kampioen die nog onwennig is tegen zo’n samenstelling. Uiteindelijk toonde 4Elements zich het sterkst in deze eerste wedstrijd van de avond.

Sector One, het tweede team dat twee wedstrijden op zijn programma had staan, maakte vervolgens zijn entree voor een wedstrijd tegen KRC Genk Esports. Het is een wedstrijd die herinnerd zal worden door de prestaties van vossen Zhergoth en Night. Zij behielden de goudkloof tussen de twee teams met heel wat heldendaden. Sector One was meer dan dominant in de teamfights en slaagde erin om KRC Genk in slechts 24 minuten van zich af te schudden met een voorsprong van meer dan 15.000 goud.

In de 3de wedstrijd van de avond stond KVM Esports, nog steeds ongeslagen dit seizoen, tegenover 4Elements dat terugkwam voor zijn tweede wedstrijd van de avond. Terwijl de meeste waarnemers vooraf KVM als grote winnaars van deze confrontatie zagen, legden de 4Elements ze allemaal bijna het zwijgen op. 4Elements was inderdaad meer dan eens dreigend, onder andere met de steal van een Baron Nashor die KVM zuur had kunnen opbreken. Maar met hun talent namen de Mechelaars de controle over de wedstrijd opnieuw in handen en ze wonnen uiteindelijk de wedstrijd.

De laatste wedstrijd van de avond werd een strijd tussen Sector One en ION SQUAD en was er een waar velen naar uitkeken. En de wedstrijd maakte zijn beloftes meer dan waar! Meteen in het begin van het spel pakte ION SQUAD’s ADC, Flif, twee kills met zijn Samira. Als Sector One er een echt duel van wilde maken, moesten ze zuiver spelen, heel zuiver. En tegen alle verwachtingen in slaagde Sector One daar ook in.

Tot minuut 29 hielden beide teams elkaar in evenwicht. Maar dan volgde een gevecht met de Baron Nashor, waardoor Sector One een voorsprong nam wat betreft goud. Alleen, in dat stadium van de wedstrijd kan een slechte teamfight simpelweg het einde van het spel betekenen. En na de vijandelijke basis meerdere malen te hebben aangeraakt, maakte Sector One de pijnlijke ervaring mee. Een slechte teamfight in de omgeving van de Elder Dragon betekende de nederlaag voor Sector One na een wedstrijd van 40 minuten!

Hoewel het reguliere seizoen van de Belgian League volgende week nog doorgaat met een verkorte dag, was deze zevende avond de laatste met echte inzet. In een zeer specifiek scenario kan KRC Genk inderdaad nog op gelijke hoogte komen van 4Elements. Alleen heeft de laatstgenoemde meer overwinningen in de tweede helft van de Spring Split en zouden ze zich dus ook kwalificeren in geval van een gelijkspel. We kennen dus de namen van de vier gekwalificeerde teams voor de play-offs. We zijn benieuwd of de KVM’s een hele split ongeslagen zullen blijven, iets wat nog nooit gebeurd is.

KVM Esports, ION SQUAD, Sector One en 4Elements zullen vanaf 8 maart onderling uitmaken wie de Belgische League of Legends-kampioen wordt. De play-offs zal je natuurlijk live kunnen volgen op Pickx.be. Maar voor het zover is, zien we elkaar natuurlijk komende maandag, zelfde tijd, zelfde plaats om de laatste wedstrijddag te volgen.

Copyright afbeelding: META