Theater om deze week op afstand te beleven

Afgeladen volle theaterzalen lijken er nog niet meteen aan te komen, maar gelukkig zijn lokale theatermakers inventief genoeg om enkele veilige alternatieven te voorzien. Deze week raden we opnieuw enkele voorstelling aan die je op afstand kan bijwonen: ‘In Naam van de Waarheid’ van Theater Malpertuis en Slamming Doors van Miet Warlop.

In Naam van de Waarheid

Theater Malpertuis en sociaal-artistiek huis Victoria Deluxe lieten zich inspireren door de 200ste verjaardag van de Nederlandse schrijver Multatuli. Die kantte zich steeds fel tegen misleiding van het volk en machtsmisbruik, en omdat die woorden deze dagen weer brandend actueel zijn, gaat acteur Peter De Graef in de voorstelling op zoek naar de grenzen van de waarheid. Hij laat zich leiden door verhalen van Multatuli.
 
De voorstelling werd een samenwerking tussen verschillende cultuurhuizen. Victoria Deluxe laat jongeren aan het woord, deBuren introduceren een nieuwe auteur die rond het thema werkt, en twee ‘waarheidssprekers’ delen telkens hun persoonlijke uiteenzetting over waarheid.
 
Normaal zouden de verschillende afleveringen van ‘In Naam van de Waarheid’ in Kortrijk, Amsterdam en Gent opgenomen worden, maar door de coronamaatregelen kan er niet naar het buitenland gereisd worden. De eerste twee afleveringen werden op 21 en 27 januari gelivestreamd. Op 24 februari volgt de derde aflevering met Alicja Gescinska en Jean Paul Van Bendegem als waarheidssprekers.
 
Tickets zijn beschikbaar via de website van Theater Malpertuis.

Slamming Doors

Beeldend kunstenares Miet Warlop heeft een internationale carrière en wordt gerenommeerd voor haar theaterproducties en performances. Een artieste van haar kaliber laat zich uiteraard niet aan banden leggen door de coronacrisis, dus kwam ze op de proppen met het live gestreamde concept ‘Slamming Doors’.
 
Ben je ooit al eens in een kamer binnengestormd, waar je je zegje kordaat hebt gedaan om daarna met slaande deur weer te vertrekken? Over zo’n momenten van catharsis gaat ‘Slamming Doors’. In een sitcom-achtig decor zullen ‘slammers’ Wietse Tanghe, Milan Schudel, Leonie Buysse, Willem Lenaerts, Christel Simons, Marc Siebert en Miet Warlop 24 uur lang op elkaar inspelen om de spanning steeds hoger te laten oplopen, en daarbij zullen de deuren steeds luider dichtgeslagen worden. De livestream begint op 26 februari om 20u en duurt tot de volgende avond.
 
Afstemmen doe je gratis op de website van de performance.

Films

Bekijk alles
Top