AS Roma en AC Milan zijn op zoek naar een solide defensie

Serie A | Zondag om 20u45 neemt nummer drie AS Roma het in de Serie A op tegen nummer twee AC Milan. Beiden toonden zich aanvallend al, maar defensief toonden ze al de nodige lacunes. Dat kan mogelijk het verschil maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een wedstrijd tussen AS Roma en AC Milan is in Italië altijd een grote affiche. Beide teams staan bovenaan het klassement en hoewel de Rossoneri de afgelopen jaren wat van hun status verloren, blijft hun aura van topclub intact. Met een tweede plaats doen ze het dit seizoen wel goed.

De twee teams maken dit seizoen vooral aanvallend furore. Beiden halen gemiddeld een aantal van bijna twee doelpunten per wedstrijd (45 goals in 23 wedstrijden voor Milan, 47 voor Roma). Tegenover de goede aanval staat wel een minder goede defensieve balans. Daar zijn bij de twee ploegen nog werkpunten.

Fragiele Romeinse defensie

Met 35 tegengoals heeft AS Roma de meest gepasseerde defensie uit de linkerkolom van het klassement. De defensie van de Romeinen is dus geen oninneembare vestiging. Dat is geen verrassing, als je kijkt naar de spelers die er staan. Chris Smalling was niet bepaald een topper bij Manchester United, waar ze hem met een onvoldoende doorstuurden. In de Serie A is hij ook goed voor de nodige fouten. Bovendien is Roma een team dat hoog druk zet, waardoor de trage verdedigers vaak in de problemen komen.

AC Milan schittert niet in defensief opzicht

Hetzelfde kan gezegd worden van AC Milan. Romelu Lukaku bewees afgelopen weekend nog dat het de achilleshiel is van de ploeg. ‘Big Rom’ was met zijn kracht en snelheid een gesel voor de defensie en hij besliste de partij met een doelpunt en een assist. Inter won met 0-3 van AC Milan. De wedstrijden voordien liet het ook al de nodige steken vallen tegen Rode Ster Belgrado (2-2) en Spezia (2-0 verlies).

Symbool van de defensieve kwetsbaarheid is Alessio Romagnoli, die de volle laag kreeg in de Italiaanse pers. De kapitein van het schip moet tegen AS Roma uit een ander vaatje gaan tappen. AC Milan kan zich tegen AS Roma geen derde nederlaag op rij veroorloven, anders dreigt Inter helemaal op weg te zijn naar de landstitel.

De kalender van de 24ste speeldag in de Serie A:

Zaterdag:
Hellas Verona-Juventus (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)
Zondag:
Inter-Genoa (vanaf 15u op Eleven Sports 1)
Napoli-Benevento (vanaf 18u op Eleven Sports 1)
AS Roma-AC Milan (vanaf 20u45 op Eleven Sports 1)

Volg de Serie A het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top