Kunnen Robin Gosens en Atalanta Real Madrid op de knieën dwingen in de Champions League?

Sport | Al enkele seizoenen lang maakt Robin Gosens het mooie weer bij Atalanta Bergamo. De linksachter profileert zich als een van de besten op zijn positie en speelt zowel aanvallend als verdedigend even sterk. Aangezien de Italianen komende woensdag om 21u gastheer zijn voor Real Madrid in de heenfase voor de Champions League, zullen ze hem goed kunnen gebruiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In korte tijd is Atalanta een vaste waarde geworden bij de Italiaanse topclubs. De club uit Bergamo maakte met rasse schreden vooruitgang en liet heel Europa met open mond achter. Enkele minder bekende spelers konden zo hun kunnen ook etaleren aan de wereld terwijl ze hun club vooruit hielpen. Een van hen is de Duitser Robin Gosens.
 
De linksachter speelt al enkele seizoenen in Bergamo. In 2017 maakte de telg van de Vitesse Voetbal Academie in Arnhem zijn debuut in Italië. Zijn transfer deed destijds niet veel stof opwaaiden, maar intussen kon Gosens zich wel profileren als een van de besten op zijn positie – hij werd intussen zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg. De verdediger maakte vooral naam door zowel defensief als offensief zijn mannetje te staan. Die talenten toonde hij afgelopen weekend nog door te scoren tegen Napoli.
 
De meerdere van Castagne
 
Gosens arriveerde in 2017 en dus tegelijk met Timothy Castagne. De Belg kon zowel links als rechts ingezet worden. Veel concurrentie was er dat eerste jaar niet met Gosens, aangezien ze gewoonlijk aan de andere kant van het veld stonden. Castagne speelde gewoonlijk rechts, maar af en toe ook links. Uiteindelijk kregen ze elk evenveel tijd op het veld tijdens het kampioenschap: ongeveer 1.500 minuten.
 
In het volgende seizoen werd Castagne grotendeels op links gezet omdat Atalanta met een vijfkoppige verdediging ging spelen. Hij fungeerde zowat als linkse middenvelder. Op dat moment gingen Gosens en onze landgenoot pas echt de concurrentie aan. Alweer kregen ze ongeveer evenveel speeltijd in het kampioenschap: zo’n 2.000 minuten. Het jaar erna drukte de Duitser definitief zijn stempel op de linkerflank. Castagne stond nog veel op het veld, maar moest genoegen nemen met een rol als vervanger van Gosens.
 
De Duitser toonde zich efficiënter dan de Duivel, vooral door zijn sterkere aanvallende capaciteiten. Voor het einde van het seizoen legde hij er 9 in het mandje en gaf hij 8 assists in het kampioenschap, terwijl Castagne bleef steken op 1 goal en 3 beslissende passes. En Gosens gaat verder op dat elan, aangezien hij dit seizoen intussen al 7 doelpunten en 4 assists op zijn naam staan heeft in de Serie A.
 
Real is gewaarschuwd
 
In de heenwedstrijd voor de achtste finales om 21u zal Real op de hoede moeten zijn. Gosens vindt makkelijk de netten, maar ook Muriel en Zapata scoorden al 30 keer dit seizoen. In zekere zin doet het Atalanta van vandaag denken aan het Ajax van enkele jaren geleden. Zij schopten het toen tot de halve finale van de Champions League met een sterk aanvallend en spectaculair spel. Toen werden de Nederlanders uitgeschakeld door… Real Madrid.
 
De Merengues kunnen in elk geval rekenen op Thibaut Courtois. De doelman van de Duivels werd onlangs nog geprezen door Iker Casilias, een ware legende van de club. Zijn uitstekende prestaties houden Real in de running voor de titel. Courtois liet de afgelopen drie wedstrijden geen enkele bal passeren.
 
Volg de UEFA Champions League op de voet via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top