Volg het galaconcert van de Muziekkapel Koningin Elisabeth in streaming op Proximus Pickx

De Muziekkapel Koningin Elisabeth verwacht je op donderdag 11 maart om 20u15 voor haar traditionele galaconcert. In 2020 werd het nog geannuleerd wegens de coronacrisis, maar dit jaar vindt het concert online plaats. Het evenement kan live gevolgd worden op Proximus Pickx.

Iets meer dan een jaar geleden besloot de Muziekkapel haar jaarlijkse galaconcert, dat twee dagen later gepland was, uit te stellen. De epidemie werd snel een pandemie en een buitengewoon jaar volgde voor ons allen. Het galaconcert van 2020 kon uiteindelijk niet doorgaan.
 
Na een moeilijk jaar voor de cultuursector, waarin creativiteit en flexibiliteit voortdurend op de proef werden gesteld, is de Muziekkapel verheugd vandaag te kunnen aankondigen dat het galaconcert van 2021 wel doorgaat, al zij het digitaal. Het wordt een 100% Mendelssohn-programma, uitgezonden vanuit de Haas-Teichen Hall, met een reeks verrassingen aan het begin van de avond, waaronder een eerbetoon aan Piazzola, die een eeuw geleden, op 11 maart 1921, werd geboren.
 
Het doel van de organisatoren is een moment van verbinding creëren met alle supporters en vrienden van de Muziekkapel. Zowel in België als over de grenzen heen.  
 
Een ode aan Felix Mendelssohn
 
De Muziekkapel is de laatste tijd zeer actief online, om jonge kunstenaars in residentie de mogelijkheid te bieden stimulerende muzikale projecten te blijven uitvoeren in afwachting van de terugkeer van de live-concerten. Voor de muzikanten is het ook een gelegenheid om hun virtuele visitekaartje op te bouwen voor de voortzetting van hun carrière en om een groot aantal mensen te bereiken.
 
Het galaconcert wordt gratis uitgezonden op donderdag 11 maart vanaf 20u15 (en vervolgens herhaald op het YouTube-kanaal van de Muziekkapel) en brengt op het digitale podium violist en residentiemeester Miguel da Silva, geassocieerd kunstenaar en professor Lorenzo Gatto en een zeer getalenteerd team van jonge kunstenaars samen. Op het programma? Twee prachtige werken uit het repertoire van Mendelssohn: het octet en het klaviersextet.
 
Beleef het galaconcert van de Muziekkapel Koningin Elisabeth hieronder in streaming:
 

Muziek

Bekijk alles
Top