De grootste drama's in trouwfilms

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven, toch? Elke zondagavond kan televisiekijkend Vlaanderen op VTM nu volgen hoe de deelnemers van ‘Blind Getrouwd’ het ervan afbrengen in hun kersverse huwelijk. Hopelijk hebben zij meer geluk, want wanneer in een film getrouwd wordt, gaat er altijd wel wat mis. Proximus Pickx lijst de grootste fiasco’s op van trouwfilms.

Achtergelaten aan het altaar

Het gebeurt natuurlijk, dat een van de twee plots twijfelt en beslist niet op te dagen voor de grote dag. Maar in realiteit breek je op z’n minst de dag voordien met je wederhelft. In films wordt alles echter zo dramatisch gemaakt dat de ene na de andere trouwer alleen achterblijft zonder iemand om het jawoord aan te geven.
 
Denk maar aan ‘Sex and the City’ waarin Mr. Big plots niet meer zeker is dat hij wel met het gigantische huwelijksfeest wil doorgaan. Carrie staat dus helemaal alleen klaar in haar extravagante designerjurk en dito haarstuk. Wanneer hij dan toch terugkeert, slaat ze in het midden van de straat haar boeket op hem stuk. Boontje komt om zijn loontje.  
 
‘Sex and the City’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

‘Ik heb bezwaar’

Tijdens bijna alle filmbruiloften zegt de ceremoniemeester op een bepaald moment: "Als iemand bezwaar heeft tegen het huwelijk van deze twee ...". Dan springt er onvermijdelijk iemand uit de menigte die luid verkondigt dat de bruid eigenlijk al verliefd is op hem. Of zoals in ‘Four Weddings and a Funeral’, wanneer Dave in gebarentaal uitlegt dat zijn vriend en bruidegom Charles eigenlijk zijn hart verloren heeft aan iemand anders.
 
Hoewel er in Australische bruiloften een regel is die hierop lijkt, is het niet wettelijk verplicht en zal het in de meeste bruiloften niet voorkomen. Je ondertekent een document in de aanloop naar het huwelijk waarin staat dat er geen wettelijke belemmering is voor jullie huwelijk, dus het vragen aan willekeurige mensen tijdens de ceremonie heeft niet echt een wettelijke status. Gelukkig, want je weet nooit wie roet in het eten wil komen gooien.

Vrijgezellenfeest de avond voordien

Je vrijgezellenfeest vieren op de vooravond van de trouw, is zowat het slechtste idee ooit. Iedereen weet hoeveel een trouwfeest kost en hoe lang de dag duurt, dus jezelf de avond voordien helemaal lam drinken, kan alles om zeep helpen. Daarnaast is de kans groot dat je aanstaande je nooit zal vergeven voor hoe je eraan toe was tijdens het jawoord.
 
Toch nemen veel films het als een welkom excuus om alles nog meer in het honderd te laten lopen. De absolute topper is zonder twijfel ‘The Hangover’, waarin bruidegom Doug samen met drie vrienden naar Las Vegas trekt twee dagen voor zijn grote dag. Maar wanneer de vrienden de dag erna ontwaken kunnen ze zich niet herinneren wat er de avond ervoor gebeurd is. En het ergste? Doug is spoorloos.
 
‘The Hangover’ is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Bruidegom gaat er vandoor met de weddingplanner

Van alle flaters spant deze toch wel de kroon. Het is nogal vergezocht, maar niet onmogelijk. De weddingplanner staat gedurende het hele jaar voor het feest aan je zijde, en kent het bruidspaar dus door en door. Maar wat als de planner het iets te gezellig krijgt met de bruidegom? Mary uit ‘The Wedding Planner’ kan ervan meespreken, want terwijl zij de trouw plant van een koppel, wordt ze verliefd op de man die haar redde van een botsing met een op hol geslagen vuilnisbak. Alleen blijkt haar redder nu net een van haar huwelijksklanten te zijn.

Films

Bekijk alles
Top