Coach Ryan Saunders werd door Minnesota ontslagen nadat het team zondag tegen New York zijn 24ste seizoensnederlaag moest slikken. Volgens de Amerikaanse media is het Chris Finch, de voormalige coach van Bree en Bergen, die hem gaat opvolgen.
De Minnesota Timberwolves zijn dit seizoen het slechtste team van de reeks en op deze manier kon het niet verder blijven gaan. Het management heeft daarom besloten om hoofdtrainer Ryan Saunders, die in januari 2019 arriveerde om Tom Thibodeau te vervangen, te ontslaan. Om hem te vervangen, zou de franchise uit Minneapolis Chris Finch gaan aanstellen als de nieuwe coach.

Belgisch tintje

Finch is een oude bekende uit het Belgische basketbal omdat hij de club Bree in 2005 naar de Belgische landstitel leidde. Na zijn periode in Limburg, tussen 2004 en 2007, was hij ook werkzaam bij Bergen (2007-2009). Finch was ook assistent-trainer in Houston, Denver, New Orleans en Toronto. Chris Finch was twee maanden lang de belangrijkste assistent van Nick Nurse in de hoofdstad van de provincie Ontario. De Canadese franchise was zich echter bewust van de wens van de 51-jarige coach om ooit een NBA-team te leiden. Finch kan zijn nieuwe ploeg mogelijk dinsdag al leiden om de Bucks te verslaan.

Brooklyn stoomt door

Naast de nieuwe nederlaag van de Wolves boekte Brooklyn zondagavond een zesde zege op rij op door titelkandidaat Los Angeles Clippers te verslaan. De Nets wonnen, met name dankzij 37 punten van James Harden, met 108-112. Naast Harden verzamelde Kyrie Irving 28 punten en 8 assists. Aan de andere kant scoorde het duo Paul George - Kawhi Leonard samen 63 punten, maar het moest uiteindelijk buigen voor de Nets dat het nochtans zonder Kevin Durant moest doen.

Op hetzelfde tijdstip werd Philadelphia, leider in het oosten voor Brooklyn, verslagen in Toronto (110-103). De Raptors, met 23 punten voor Fred VanVleet en Pascal Siakam, konden rekenen op sterke invallers (35 punten) om de Sixers met een nederlaag terug te sturen. Ondanks zijn 25 punten ontbrak het Embiid aan precisie bij zijn schoten (6/20).

Milwaukee, derde in het oosten, bevestigde zijn betere vorm door een tweede overwinning op rij te boeken nadat het voordien vijf opeenvolgende nederlagen moest incasseren. De regerende dubbele MVP Giannis Antetokounmpo stond de Bucks toe Sacramento (128-115) te verslaan met een enorme dubbelslag. Hij was goed voor 38 punten en 18 rebounds.

De NBA is te volgen via de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.