De slechtste buren in films

Je buren kies je niet. Als je geluk hebt, worden ze dierbare vrienden, maar soms kan het echter helemaal anders uitdraaien. Vanavond zie je in ‘Disturbia’ op VTM3 hoe een jongen ontdekt dat zijn buurman een dubbelleven als seriemoordenaar leidt. Proximus Pickx geeft je nu al een paar voorbeelden van de meest freaky buren van de cinema. Sommigen al wat grappiger dan anderen.

Robert Turner - Disturbia

Een getroebleerde middelbare scholier raakt ervan overtuigd dat hij naast een gezochte seriemoordenaar woont. De tiener worstelt met de dood van zijn vader, komt in de problemen na een ruzie met een leraar en krijgt huisarrest. Tijdens zijn huisarrest begint hij zijn mysterieuze buurman te bespioneren, omdat hij denkt dat hij een moorddadige psychopaat is die op de vlucht is voor de autoriteiten.
 
Bekijk ‘Disturbia’ op 23 februari om 20u40 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Sid Phillips - Toy Story

Het was niet moeilijk om een plekje vrij te houden voor de bekende speelgoedbeul Sid Phillips. In plaats van voor zijn speelgoed te zorgen zoals Andy, is Sids idee van speeltijd destructief en ronduit sadistisch. Vanuit het perspectief van Andy's speelgoed is Sids kamer als een labyrint van verschrikkingen. We kunnen niet anders dan hun terreur voelen als ze een clan van ruw gebouwd speelgoed ontdekken met niet bij elkaar passende hoofden, ledematen en lichamen. Sid is zeker dat kind aan wie je nooit je favoriete speelgoed zou uitlenen.

Buffalo Bill - Silence of the Lambs

Heeft deze uitleg nodig? Net als in ‘Disturbia’ is het een feit dat ook seriemoordenaars buren hebben. In 'Silence of the Lambs' vermoordt Buffalo Bill jonge vrouwen, om daarna een pak te maken van hun huid. Het verschil hier is dat Bill zijn slachtoffers ver van huis gaat zoeken, zodat je op z’n minst veilig bent als je net naast hem woont. Alleen maar hopen dat hij de gordijnen sluit wanneer hij de muziekknop opendraait en zijn befaamde girl dance gaat uitvoeren.

Lars Thorwald - Rear Window

Lang voordat Shia LaBeouf zijn observatie- en speurderskwaliteiten inzette in Disturbia, deed Jimmy Stewart hetzelfde als de rolstoel gebonden fotograaf L.B. "Jeff" Jefferies in Alfred Hitchcocks klassieke thriller ‘Rear Window’. Nadat hij erachter komt dat Jeff weet van de moord op zijn vrouw, confronteert Lars Thorwald hem in zijn appartement in de beroemde scène waarin Jeff zijn camera gebruikt als verdedigingswapen en een aantal flitslampen laat afgaan die zijn aanvaller tijdelijk verblinden. Jeff overleeft de beproeving, maar niet iedereen heeft zoveel geluk gehad.

Teddy - Bad Neighbours

Kersverse ouders Mac en Kelly verhuizen naar de buitenwijken wanneer ze een dochtertje in hun leven verwelkomen. Alles gaat goed met het koppel, tot de Delta Psi Beta studentenvereniging naast hen komt wonen. Mac en Kelly willen niet ouderwets overkomen, en ze doen hun best om met de voorzitter Teddy en de rest van de jongens overweg te kunnen. Maar wanneer het koppel uiteindelijk de politie belt tijdens een bijzonder luidruchtig studentenfeest, barst er een grootschalige oorlog uit.

Top