De covid-uitbraak bij Club Brugge heeft ook grote gevolgen voor Club NXT. De Brugse beloften moesten tijdens de midweek maar liefst acht spelers én twee trainers afstaan aan Club A om voldoende volk te hebben om de Europese match in en tegen Kiev op een degelijke manier af te haspelen. En dat zinderde zondag nog stevig na bij Club NXT; dat zelf ook met een 'noodploeg' aan de bak moest op het veld van SK Deinze.
Allereerst lieten T1 Rik De Mil en T2 Tim Smolders de leiding van de dugout aan Maarten Martens. De voormalige middenvelder is normaliter T3, maar moest nu even aan de bak als gelegenheidscoach.

Ook op het veld waren de gevolgen van de covid-uitbraak én de Europese confrontatie tegen Kiev duidelijk zichtbaar. Sterkhouders als De Cuyper, Van Den Keybus, Van Der Brempt, Fuakala en Mendy waren niet van de partij en zullen wellicht weer moeten 'depanneren' bij het A-elftal waardoor de gemiddelde leeftijd van de Club NXT-selectie weer wat naar beneden ging.

Martens startte in Deinze met maar liefst vijf zestienjarigen tussen de lijnen en duwde het record van jongste profelftal ooit zo naar een nieuwe laagte. De gemiddelde leeftijd van de basisploeg van Club NXT bedroeg amper 17,8 jaar. Daarmee werd de toch wel magische grens van 18 jaar voor het eerst niet bereikt.

Het vorige record stond (vanzelfsprekend) ook al op naam van Club NXT. Op speeldag 4 stonden de Brugse jonkies bij de uitmatch tegen Lierse Kempenzonen met een gemiddelde leeftijd van 18,2 jaar op het veld.