Joane: de complete artiest die grenzenverleggende en ontroerende electropop maakt

Met verschillende singles en een EP zet Joane zijn reis in de Belgische muziek voort. De voormalige kandidaat van The Voice Belgique heeft een ontroerende en eigenaardige persoonlijkheid en maakt frisse electropop, zoals de nieuwste single ‘Question of Time’, dat afgelopen januari uitkwam en geïnspireerd is op de lockdown.

 

Zijn gezicht is je misschien niet onbekend, want Joane is een voormalige kandidaat van The Voice Belgique. In 2018 maakte Adrien Binon indruk met zijn sterke persoonlijkheid en zijn androgyne uiterlijk. De Carolo is net zo goed een zanger als een danser en haalde de finale in de talentenwedstrijd, nadat hij een echt muzikaal prachtstuk opvoerde.

Joane, een opzettelijk epische artiestennaam, begon toen aan een muzikaal project, waarvan de eerste stap een single werd die in 2020 werd uitgebracht: ‘Tête haute’. De titel, waarvan we vermoeden dat het autobiografisch is, alludeert op de atypische persoonlijkheid die zijn dromen wil verwezenlijken door zijn verschillen met anderen te bepleiten: "Hij heeft alles om het te doen /In deze omgekeerde wereld" ...

 

Een label en eerste EP

Joane is een complete artiest en biedt een universum gebaseerd op Franse electropop, waarop zijn authentieke stem rust. Na twee andere singles ('Ca ira' en 'Cheveux Longs') gecomponeerd met producer Evernest, tekende Joane een contract bij het label Blue Milk Records en bracht in januari 2020 zijn eerste EP 'Hair Long' uit. Hij wordt naar eigen zeggen geïnspireerd door Zazie, Oscar and the Wolf en Christine and the Queens. Bovendien zijn de zeer mysterieuze videoclips van Joane ook de omweg waard.

Binnenkort een album?

Een jaar later keert Joane terug met een nieuwe single, "Matter of Time". Geïnspireerd door de lockdown roept het nummer de behoefte op om zichzelf terug te vinden. Opent de titel de deur voor een toekomstig eerste album? Volgens de kunstenaar niet echt. "Het album is iets dat misschien een beetje verwacht wordt. Ik heb de indruk dat verschillende EP's, waaronder deze eerste met al zes nummers, een betere werkwijze is. Dan is er meer keuze om de EP’s uit te brengen", verklaarde hij op Vivacity een paar weken geleden.

Muziek

Bekijk alles
Top