Thomas Tuchel: het dodelijke wapen van Chelsea tegen Atlético Madrid?

UEFA Champions League |

Dinsdag omstreeks 21:00 ontmoet Chelsea het Spaanse Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. Het wordt meteen de eerste Europese wedstrijd van trainer Thomas Tuchel bij Chelsea. Kan hij zijn Engelse momentum verderzetten?

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atlético Madrid-Chelsea wordt niet gespeeld in Madrid, maar wel in Boekarest in Roemenië. Er geldt namelijk een inreisverbod in Spanje door de coronacrisis, waardoor de match elders moest doorgaan. Het is tevens dezelfde reden waarom Manchester United in Turijn tegen Real Madrid speelde in de Europa League.

De Madrilenen zijn de grote favorieten in het Spaans-Engelse duel, ze domineren bovendien de competitie in Spanje. Onder leiding van Luis Suarez is Atlético een echte machine die menig tegenstander al deed daveren. Maar zullen ze er opnieuw in slagen om het Chelsea van Thomas Tuchel te verslaan? Chelsea is namelijk opnieuw op dreef sinds de trainerswissel.

Chelsea krijgt weer kleur

Het duurde niet lang voordat de Duitse Thomas Tuchel een nieuwe club vond nadat hij op kerstdag door PSG was ontslagen. Tuchel bereikte met zijn voormalige ploeg de finale van de Champions League in 2020 en werd snel gecontacteerd door Chelsea, dat had besloten de samenwerking met Frank Lampard te beëindigen. De stukjes van een puzzel waar niemand echt in geloofde, vielen alsnog op hun plaats.

Terwijl de openingswedstrijd tegen Wolverhampton eindigde op een treurige 0-0, behaalde Chelsea 5 opeenvolgende overwinningen, waaronder een erg sterke prestatie bij Tottenham. Wonderbaarlijk kreeg Chelsea in die zes wedstrijden slechts één doelpunt tegen. Tuchel haalt zo 13 op 15 in de Premier League (er was een FA Cup-overwinning) en stelde Chelsea in staat terug te klimmen naar de 4e plaats in het klassement.

Groot vertrouwen

Deze geweldige resultaten, ondanks een mindere prestatie dit weekend in Southampton, geven de Londenaren een vleugje zelfvertrouwen bij het naderen van deze Champions League-wedstrijd. De kracht van de verdediging tegen de bijzonder aanvallende Madrileños (45 goals in 22 La Liga-wedstrijden) zal een belangrijke sleutel zijn.

Maar de Tuchel-versie van Chelsea betekent ook meer diversiteit. Sinds zijn komst hebben de Blues 9 goals gescoord met 7 verschillende spelers. Alleen Jorginho en Mount hebben tweemaal gescoord. Atlético Madrid is gewaarschuwd, het zal overal op het veld voorzichtig moeten zijn. Het volstaat om te zeggen dat het duel interessant belooft te worden in de intensiteit, maar ook in de tactische keuzes tussen Tuchel en Simeone.

Andermaal… in sport is alles mogelijk!

Volg de Champions League op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top