Lommel SK kan zondagavond wel eens de winnaar van het weekend worden in de strijd om de tweede plek. Concurrenten RFC Seraing en KVC Westerlo verloren hun partij van de 20e speeldag terwijl Lommel straks in eigen huis de op een na zwakste uitploeg van de reeks mag ontvangen.
Lierse Kempenzonen kon dit seizoen buitenshuis nog maar vier punten pakken (winst bij Seraing, draw bij Westerlo). Toch zorgt een bezoekje aan het Soevereinstadion ongetwijfeld voor wat extra motivatie omdat er heel wat ex-spelers van Lommel momenteel hun boterham verdienen bij Lierse Kempenzonen. Lommel SK kan dus maar beter op haar hoede zijn.

Maar de Limburgers konden in de aanloop naar de Kempense derby wel met positief nieuws uitpakken. Zo is topschutter Manfred Ugalde opnieuw van de partij na zijn tweede coronabesmetting. De Costa Ricaan was in de twee duels die hij in 2021 al speelde, goed voor vier doelpunten en was dus de man in vorm bij Lommel. Afwachten hoe zijn lichaam (en geest) reageren op de recente besmetting.

Debuut?

Nieuwkomer Diego Rosa zit ook voor het eerst bij de kern. Het Braziliaanse talent kwam deze winter over van Gremio en zou zo'n zes miljoen euro gekost hebben. De middenvelder neemt de plek in van de geelgeschorste Laurent Lemoine. En ook coach Liam Manning is opnieuw van de partij. De Engelsman raakte begin februari besmet met het coronavirus en zat enkele weken in quarantaine. Nu is hij eindelijk weer volledig hersteld.