Deze personages keerden terug uit de dood

Films | Veel mensen geloven in een leven na de dood, maar tot nu toe is daar nog geen sluitend bewijs van. In de filmwereld kan het dan weer wel, want daar keert het ene na het andere personage terug uit de dood. Proximus Pickx ging op zoek naar enkele voorbeelden, waar de terugkeer bij de fans niet helemaal in de smaak viel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spock

Spock was altijd al een favoriet bij de fans. Zijn logica en moeite om menselijke emoties te begrijpen sloeg meteen aan. Daarom was het ook een schok voor veel fans toen hij in ‘Star Trek II: The Wrath of Khan’ stierf. Daarin (spoilers!) komt Spock om terwijl hij zich opoffert om het ruimteschip te herstellen. Hij krijgt een uitvaart, waarbij zijn lichaam in een kist de ruimte in gevuurd wordt. Die komt niet meer terug, toch? Wel, in ‘Star Trek III: The Search for Spock’, doen de bemanningsleden exact wat er in de titel staat: ze gaan terug op zoek naar het lichaam, want ze hebben ontdekt dat zijn geest overleefd heeft. Als ze lichaam en geest weer samen kunnen brengen, komt Spock weer tot leven. Een beetje bij de haren getrokken, vonden de fans, maar de filmmakers pakten het smaakvol aan en uiteindelijk was iedereen wel blij dat het favoriete personage terug was.

Ellen Ripley

De derde Alien-film is een van de meest besproken films uit de serie. In de voorloper verbrandde Ripley zichzelf levend om de alien in haar te vernietigen, voordat het bedrijf Weyland-Yutani haar kan overnemen. Het lijkt het erop dat regisseur David Fincher er voor wil zorgen dat zowel Ripley als de franchise voorgoed begraven worden. Haar dood was een grote mislukking, dus zien we Ripley vijf jaar later plots terug in het toepasselijke vervolg: 'Alien Resurrection’. Maar deze gekloonde versie is helemaal niet de Ripley waar de fans zo dol op waren. Ze is namelijk tijdens het klonen samengesmolten met een Alien. Gelukkig is de prestatie van Sigourney Weaver wel buitengewoon goed.

Michael Myers

Geen enkel genre houdt er zoveel van om personages uit de dood te laten opstaan als horrorfilms. De traditie gaat terug tot de filmserie ‘Halloween’ en zijn moordenaar, Michael Myers. Hoewel hij aan het einde van elke film lijkt te sterven, is hij in de volgende gewoon weer van de partij. De meest bizarre wederopstanding is ongetwijfeld die in het toepasselijk genaamde 'Halloween: Resurrection'. De vorige film eindigt met een bijl die zo krachtig is dat hij het hoofd van de moordenaar de lucht in stuurt en daarna een beeld van zijn onthoofde lichaam. In 'Halloween: Resurrection' wordt in een flashback uitgelegd dat Michael van kleren wisselde met een ambulancier voordat hij wegrende. Een flauw excuus, vonden de fans.

Chucky

Het einde van de eerste film maakt het zo goed als onmogelijk om de kwaadaardige pop nog te laten terugbrengen. Chucky wordt levend verbrand, verliest een arm, een been en zijn hoofd, en krijgt daarna een kogel recht in het hart. Toch is hij weer springlevend in het vervolg dat werd uitgebracht in 1990. Het Play Pals speelgoedbedrijf recupereert Chucky's afgehakte hoofd om een nieuwe pop te maken. Een geweldig idee, maar toch een tikkeltje ongeloofwaardig.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top