De meest succesvolle Netflix releases in het buitenland

De rangschikking van Netflix-films en -series verschilt sterk per land. Hier zijn een paar releases waar mensen in het buitenland maar niet genoeg van kunnen krijgen. 

The White Tiger

Deze film is vooral populair in Azië, wat niet gek is aangezien het een Amerikaans-Indiase productie is. ‘The White Tiger’ vertelt over de klassenstrijd in India via het verhaal van Balram, een dorpsjongen die wordt ingehuurd als chauffeur voor een rijke landeigenaar in Delhi. Balram wil er alles aan doen om aan de armoede te ontsnappen en ondernemer te worden. De film is een bewerking van Aravind Adiga's gelijknamige roman die in 2008 uitkwam. De cast bestaat uit voormalig Miss World en Indiase ster Priyanka Chopra Jonas.

The Florida Project

Moonee is 6 jaar oud en heeft een hevig temperament. Samen met haar moeder woont ze in een motel in de buitenwijken van Disney World in Florida. Een kleine bende kinderen speelt er elke dag samen, zonder goed te beseffen hoe hard hun ouders worstelen met armoede en waarom ze precies in een motel wonen. Gelukkig is er de motelmanager die zijn best doet om kinderen tegen de harde realiteit te beschermen en de ouders uit de criminaliteit te houden.

The Wandering Earth

The Wandering Earth (2019) is een van de meest winstgevende films van het decennium, maar de meeste westerlingen hebben er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Hij bracht bijna 700 miljoen dollar op aan de Chinese kassa’s en is een van de eerste big-budget, Chinese science-fiction blockbusters.
 
In de nabije toekomst staat de zon op het punt al het leven op aarde te vernietigen. Om dit te voorkomen zal de Verenigde Aardse Regering een project lanceren om de Aarde uit het zonnestelsel te halen, helemaal naar Alpha Centauri, en zo de mensheid te redden. Intussen daalt de menselijke bevolking drastisch doordat catastrofale gebeurtenissen alles op hun pad wegspoelen. Spanning gegarandeerd! 

My Octopus Teacher

Dit onwaarschijnlijke verhaal over de vriendschap tussen een man en een octopus ging enigszins onopgemerkt voorbij toen het op Netflix werd uitgebracht. Craig, een Zuid-Afrikaanse filmmaker op zoek naar zingeving in zijn leven, besluit zijn intense levensstijl te onderbreken. De filmmaker begeeft zich in een totaal andere wereld: de wereld van de kelpwouden voor de kust van Zuid-Afrika, waar hij een octopus ontmoet met wie hij vriendschap sluit.

Midnight Diner: Tokyo Stories

Deze serie vertelt het verhaal van de klanten van een nachtrestaurant in het hart van Tokio. Het restaurant is geopend van middernacht tot zeven uur 's ochtends en is bedoeld voor nachtwerkers. Met zijn geruststellende stem laat de eigenaar ons kennismaken met zijn stamgasten, hun persoonlijke problemen of hun band met een specifiek gerecht. De Japanse serie is gebaseerd op Yaro Abe's manga, 'The Midnight Canteen', en is een rage in Japan. Een ideale serie om uit te rusten en de geneugten van de Japanse keuken te bewonderen.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Films

Bekijk alles
Top