Acteurs om in de gaten te houden in 2021

De film- en televisiesector beleeft dan misschien geen hoogdagen, maar toch staat er een nieuwe garde acteurs klaar die de kijker het komende jaar omver zullen blazen. Wie moet je dan precies in de gaten houden? Proximus Pickx lijst er alvast een paar op.

Veerle De Jaeger

Deze negentienjarige is voor het merendeel van de Vlaamse tieners geen onbekende meer. Veerle De Jaeger speelt namelijk mee in de razend populaire internetreeks wtFOCK, als Zoë Loockx. De serie wordt in real time uitgezonden, en dropt dus fragmenten online op het moment waarop ze ook echt zouden gebeuren. Door die rol in wtFOCK is Veerle, studente handelsingenieur aan de VUB, kunnen gaan dromen van een acteercarrière. Haar diploma wil ze op zak hebben als zekerheid, maar daarnaast gaat de jong vrouw volop voor haar artistieke passie. “Zolang het lukt, wil ik proberen om beide te combineren. Maar uiteindelijk zie ik me mezelf eerder verliezen in het acteren. Daar ligt mijn echte passie.” Dit jaar kan je haar zien in ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ op Streamz.

Emilie De Roo

Tot voor kort was Emilie De Roo vooral bekend als electrokitschqueen Fanny Willen, de helft van Kenji Minogue. Vorig jaar zette ze dat project, waarin ze samenwerkt met dj Sarah Vandeursen, op pauze om te werken aan eigen projecten in de acteerwereld. Haar carrière maakte een geslaagde doorstart, want begin januari was ze te zien in de Eén-minireeks ‘Lockdown’ en ondertussen kunnen kijkers al enkele afleveringen genieten van haar acteertalent in het tweede seizoen van ‘Beau Séjour’. De Roo speelt er Ester Teirlinck, de oudste dochter van overleden marinecommandant Maurice (Gene Bervoets). Haar rol wordt door het publiek alvast goed onthaald en kijkers kunnen niet wachten om meer te zien van deze ‘kalme’ Fanny Willen.

Lennard Corne

We blijven bij ‘Beau Séjour’ hangen, want ook de jongste acteur van deze lijst maakt zijn debuut in de Vlaamse topserie. De 10-jarige Lennard speelt de rol van Jasper Greeve, de kleinzoon van Maurice Teirlinck. Omdat het nieuwe seizoen zich afspeelt in Zeebrugge, ging het castingbureau op zoek naar jonge acteurs in West-Vlaamse scholen. Op die manier kwamen ze bij Lennard terecht. De jongeman vond zijn allereerste acteerervaring heel fijn, maar is voorzichtig over zijn toekomst. "Ik had nog nooit geacteerd maar mijn moeder heeft veel acteertalent. Of ik later beroepsacteur word? Misschien wel."

Jennifer Heylen

Als je deze dame niet kent van haar acteerwerk, heb je haar vast wel zien passeren in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Daar verbrak ze nog het record van de hoogste score, met maar lieft 661 seconden op de teller. Op acteervlak doet ze het anders ook niet slecht, want vorig jaar was de 29-jarige actrice te zien in de webreeks ‘Instafamous’ op VTM Go en iets later volgde op hetzelfde platform ook de serie ‘Brak’. Toch had ze voor zichzelf eerst een ander pad in gedachten en startte ze een studie rechten. “Maar ik had er niet genoeg discipline voor. Acteren was nooit in mij opgekomen, tot de dag waarop iemand mij vroeg: wil je meedoen in mijn kortfilm?” Ondertussen heeft haar carrière een vliegende start genomen en is ze te zien als een van de grappige vrouwen in het nieuwe seizoen van ‘Loslopend Wild’ op Eén.

Issam Dakka

Fan van ‘De Luizenmoeder’? Dan weet je vast wie Issam Dakka is. Hij speelde er namelijk de man van een koppel met djellaba en hoofddoek. Een schot in de roos voor de serie die barst van de politiek incorrecte moppen. De 31-jarige acteur was blij dat hij naast zijn roots, eigenlijk een gewone papa was in de serie. “Je wilt niet weten hoe vaak allochtone acteurs rollen van dieven, terroristen of slechteriken krijgen aangeboden.” Eerst was het nog totaal niet zeker dat hij het zou maken als acteur, want hij gaf zijn droom op om voor zijn zieke vader te zorgen. Uiteindelijk is alles toch op zijn pootjes gevallen en zien we Issam dit jaar ook terug in de nieuwe telenovelle ‘Lisa’ op VTM. Hij speelt er de rol van Mikhel Nackaert, de fotograaf die als eerste door heeft dat er meer in Lisa schuilt dan je zou denken.

Films

Bekijk alles
Top