Last man standing! Burgess (Union) is nog de enige veldspeler die alle minuten speelde

Challenger Pro League | Na twintig speeldagen is er nog maar één veldspeler die elke minuut tussen de lijnen stond: Christian Burgess. Tot voor de 20e speeldag werd de verdediger van Union nog wel vergezeld door twee andere verdedigers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar door een gele schorsing (vijf gele kaarten) moeten zowel Laurent Lemoine (Lommel SK) als Gilles Ruyssen (RWDM) de huidige speeldag aan zich voorbij laten gaan. Hierdoor is Burgess nog de enige veldspeler die elke mogelijke minuut van 1B ook effectief op het veld stond.

Met Anthony Moris (Union SG) en Berke Özer (KVC Westerlo) zijn er ook nog wel twee doelmannen die alles speelden. Maar voor een doelman is dat net ietsje makkelijker als voor een veldspeler. Moris zit - net als Burgess - aan twintig wedstrijden terwijl Özer zaterdag normaliter zijn 19e wedstrijd van het seizoen afhaspelt. Westerlo en Özer moeten de uitgestelde wedstrijd van de 18e speeldag (uit bij Club NXT) nog inhalen.

Hall of Fame

Vorig seizoen slaagden er twee veldspelers in om alle minuten te spelen in 1B. Dat waren toen Glenn Neven en Jonathan Hendrickx (beide Lommel SK). In de twee seizoenen daarvoor slaagde geen enkele veldspeler in om alles mee te maken en in het eerste seizoen van 1B (2016-2017) was het wederom Glenn Neven die het liedje uit kon zingen tot het bittere einde. Afwachten of Burgess zich na dit seizoen bij de twee Lommelaren kan voegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top