De Amerikaanse succesauteur Stephen King noemde het eerste seizoen van ‘Beau Séjour’ “paranormaal kijkvoer”. Dat was in 2017 en ondertussen zette productiehuis De Mensen alles op alles om de Beau Séjour-formule verder te verfijnen. In het tweede seizoen van Beau Séjour onderzoekt opnieuw een overleden persoon zijn eigen dood. Proximus Pickx onderzocht op zijn beurt wat het geheim is achter deze geheimzinnige serie.

‘Beau Séjour’ draait om het oplossen van een moordmysterie, maar om nog zoveel meer. De overleden marinecommandant Maurice (Gene Bervoets) zoekt immers naar zijn eigen moordenaar en komt onderweg heel wat over zichzelf te weten. Zo ontdekt hij dat hij niet zo geliefd was bij zijn familie en dat hij een slechte relatie had met zijn dochters en dat enkele ‘zieners’ wel met kunnen communiceren. Naarmate de serie vordert, kijkt Maurice dieper in zijn eigen ziel en ziet hij vooral een man die terug in het reine wil komen met zijn familie… en zichzelf.

Topcast

Gene Bervoets, Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo. Al deze West-Vlaamse topacteurs maken deel uit van de vaste cast van ‘Beau Séjour’. Omdat het verhaal van het tweede seizoen zich in het West-Vlaamse Zeebrugge afspeelt, kan de voltallige cast zich helemaal laten gaan in hun natuurlijke tongval. “Dat zorgt ervoor dat het allemaal zeer natuurlijk aanvoelt”, stelde Lize Feryn onlangs in de Vlaamse pers.

Enkele acteurs gingen voor 'Beau Séjour' helemaal tot het uitsterste. Hoofdrolspeler Gene Bervoets verloor maar liefst vijftien kilogram voor zijn rol als de overleden Maurice. Bovendien was hij uitzonderlijk lovend over het script: "Dit kom je maar één keer in je leven tegen als acteur."  

Bekijk 'Beau Séjour' vanavond om 20u45 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!