De laatste resultaten voor de achtste finale van de Champions League zullen bekend worden op dinsdag 23 en woensdag 24 februari. Op het menu staan onder andere een wedstrijd tussen Atletico Madrid en Chelsea, en het veelbelovende duel tussen Atalanta en Real Madrid.
Veel mensen zouden Chelsea een paar weken geleden weinig kans hebben gegeven tegen Atletico Madrid. Tot eind januari zaten de Blues in de problemen. De troepen van Frank Lampard stonden negende in de competitie en hadden nog steeds een magere zeven punten uit 24, ondanks een mercato XXL in de zomer. Dit was niet genoeg voor een club die verondersteld werd om voor de bovenste plaatsen te strijden. Maar sindsdien zijn er dingen veranderd.
 
Chelsea herleeft
 
Om de situatie recht te trekken heeft de directie van de Londense club Thomas Tuchel aangeworven, die op 29 december werd ontslagen bij Paris Saint-Germain. De tactische aanpassingen van de Duitse coach hebben hun vruchten afgeworpen. Sinds de overname hebben de Blues een reeks successen behaald en zijn ze nog steeds ongeslagen. Het duel van dinsdag met Atletico, dat om gezondheidsredenen in Boekarest wordt gespeeld, wordt de eerste test van Tuchel op het Europese toneel.
 
Hoewel de Blues weer wat kleur hebben gekregen, zal hun taak tegen de huidige solide leiders van La Liga een gecompliceerde worden. Onder aanvoering van de wraakzuchtige Luis Suarez, die dit seizoen al 16 doelpunten heeft gemaakt, zullen de Colchoneros geen fout willen maken in hetzelfde stadion waar ze in 2012 de Europa League wonnen.
 
Atalanta op weg naar een nieuwe doorbraak?
 
Voor hun tweede opeenvolgende optreden in de achtste finales van de Champions League, heeft Atalanta met Real Madrid een moeilijke tegenstander op de planning staan. Het was een ingewikkelde loting voor de club, die de laatste seizoenen een plaats in de Italiaanse topklasse heeft veroverd. Maar het zou fout zijn van Madrid, dat het nog steeds zonder Eden Hazard moet doen, om dit duel niet te beschouwen als een topwedstrijd.
 
Met aanvalsgezind, ongecompliceerd voetbal heeft La Dea ook buiten Italië een solide reputatie opgebouwd. In hun eerste Champions League-optreden bereikte de Italiaanse club vorig jaar de kwartfinales, waarin ze nipt werden uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. Atalanta heeft dit seizoen een aantal goede resultaten geboekt in de poule, waaronder overwinningen op Liverpool en Ajax. Real werd in 2019 nog uitgeschakeld door Ajax en Manchester City, dus ze zullen hun best moeten doen om zich te herpakken. 
 
City, dat niet te stoppen lijkt in de Premier League, reist woensdag naar Boedapest om het op te nemen tegen Borussia Monchengladbach. Kevin De Bruyne en zijn ploegmaats liggen goed binnen het bereik van de tegenstanders. Wat Bayern München betreft, de voornaamste favorieten om hen op te volgen, zij zullen proberen dinsdag niet te worden verrast door Lazio Rome.
 
Het programma van de achtste finales van de UEFA Champions League:

Dinsdag, 23 februari:
Atlético Madrid - Chelsea vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Lazio Rome - Bayern München vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
 
Woensdag 24 februari:
Atalanta - Real Madrid vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
B. Monchengladbach - Manchester City vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Volg alle wedstrijden van de eindfase van de UEFA Champions League integraal op de Proximus Sports zenders, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports pakketAndermaal... In de UEFA Champions League kan alles!

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!