Een streepje musical in 'The Voice van Vlaanderen'

Muziek | Opnieuw bakken vol talent op het podium van 'The Voice van Vlaanderen' vanavond. Vorige week ging het er met Angelo lekker ruig aan toe, maar vanavond komt vooral de musicalkant van de Kalmthoutse Lotte naar boven. Proximus Pickx zet voor de uitzending van de derde Blind Auditions al twee speliale momenten in de kijker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze 21-jarige kandidate herken je misschien van ergens. Lotte De Clerck speelde namelijk als kind al de hoofdrol in de muiscal 'Annie'. Een ervaring die haar jonge leven toen even volledig op zijn kop zette. Het was de start van een carrière in de showbizz, want de Kalmthoutse deed later ook mee aan Junior Eurosong en sprak meermaals stemmetjes in voor films.
 
Vanavond staat Lotte achter de micro als zichzelf, zonder de pruik met rode krullen. Toch houdt ze vast aan hetzelfde genre, want ze brengt ‘A Million Dreams’, een nummer uit de musicalfilm ‘The Greatest Showman’ met Hugh Jackman en Michelle Williams. “Een logische keuze”, vertelde de 21-jarige aan Het Nieuwsblad. “In dergelijke liedjes zit vaak een krachtige uithaal. Bovendien heb ik dat nummer ooit gezongen op de begrafenis van een vriend.” Nu nog afwachten of de coaches zullen omdraaien voor deze ervaren musicalzangeres.

Zingende kinesist

De grootste groep kijkers vanavond zal waarschijnlijk aanwezig zijn in woonzorgcentrum Villa Temporis in Hasselt. Iedereen wil natuurlijk zien hoe kinesist Thomas Vankriekelsvenne de show steelt. Thomas werkte normaal gezien parttime in het wzc, omdat hij de rest van de tijd volledig in zijn muziekcarrière wilde investeren. Hij schrijft eigen muziek en trad vroeger elke week op een ander podium of in een ander café op. Het coronavirus stak daar jammer genoeg een stokje voor, waardoor de 26-jarige kinesist nu toch voltijds aan de slag is. Gelukkig maakt hij voor The Voice tijd vrij, tot grote vreugde van zijn fans in Villa Temporis.
 
Vanavond steekt Thomas ‘Bad Guy’ van Billie Eilish in een nieuw jasje. De coaches zullen dus vast even verschieten van deze originele versie, maar dat is net Thomas’ stokpaardje. “Ik schrijf mijn eigen muziek, maar omdat ik veel optrad in pubs, bracht ik toch vooral covers. Maar ik maak er wel steeds een eigen versie van. Ik hou ervan om liedjes die mensen heel goed kennen in een volledig ander jasje te steken”, vertelde hij aan Het Belang van Limburg.
 
Bekijk 'The Voice van Vlaanderen' vanavond om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Meer nieuws en highlights over 'The Voice van Vlaanderen' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top