Deze filmsterren kropen in de huid van een (veel) jonger personage

Er wordt van acteurs en actrices verwacht dat ze een ander karakter vertolken, maar vaak moeten ze ook een personage van een andere generatie spelen. Soms volstaat de nodige schmink, andere keren zijn visuele effecten nodig, nog andere keren komt er een volledige make-over aan te pas. Proximus Pickx ging op zoek naar filmsterren die zich jonger voordeden dan ze in werkelijkheid zijn.

Rachel McAdams

De bekende komedie 'Mean Girls' volgt de levens van enkele tieners tijdens hun middelbare school. Rachel McAdams mocht dan wel een puberend meisje spelen, in het echte leven was ze al een volwassen vrouw van 26 jaar. De meerderheid van de cast speelde wel een personage dat strookte met hun werkelijke leeftijd, waardoor Adams dus 10 jaar ouder was dan haar collega's.

Tobey Maguire

In de laatste film van de 'Spiderman'-trilogie speelt Maguire de jonge Peter Parker, oftewel Spiderman. De jonge twintiger worstelt in de film met de goede en kwade kant van zijn superkrachten. Het personage kwam geloofwaardig over, omdat de 32-jarige acteur er nog erg jongensachtig uitzag voor z’n leeftijd.

Leonardo DiCaprio

De wereldberoemde acteur heeft al de meest uiteenlopende karakters mogen spelen. In zijn vroege jaren kreeg hij de hoofdrol in de spannende film 'Catch Me If You Can' , waar hij een piepjonge oplichter speelt. De 17-jarige jongen vervalst voor miljoenen in de film, terwijl de toen 28-jarige DiCaprio in het echte leven waarschijnlijk al tegen de miljoenen waard was dankzij zijn acteercarrière.

Robert De Niro & Al Pacino

Al Pacino en Robert De Niro, beide zeventigers, kregen voor een groot deel van ‘The Irishman' een digitale verjongingskuur. Beide heren ogen als frisse veertigers en vijftigers in de Netflix-productie. Regisseur Martin Scorsese kreeg een hoop geld toevertrouwd – 159 miljoen dollar – om in zijn nieuwste film de grenzen van de visual effects te verleggen. Scorsese en Industrial Light & Magic (het bedrijf van George Lucas, dat onder meer de effecten van 'Star Wars' verzorgt) maakten gebruik van ‘de-aging’ – een digitale verjongingskuur dus.

Will Smith

In 2019 zag Will Smith er plots weer 23 uit in 'Gemini Man'. In de sciencefictionthriller onder regie van Ang LeeMan speelde de toen 51-jarige Smith niet gewoon de hoofdrol, maar de twee hoofdrollen. Aan de ene kant: Henry Brogan, een huurmoordenaar voor de Amerikaanse geheime dienst die zijn geweer aan de wilgen wil hangen. Aan de andere kant: Junior, een 23-jarige kloon van Henry, die achter hem aan wordt gestuurd om hem uit te schakelen. Die laatste is een digitale replica van Smith, die Ang Lee en zijn team verjongden zodat hij er weer even jeugdig zou uitzien als Smith ten tijde van 'The Fresh Prince of Bel-Air'.

Elke cast van een Vlaamse jeugdserie uit begin jaren 2000

Vlaamse jeugdseries uit begin jaren 2000 stonden veelal garant voor een cast vol late twintigers en dertigers, die op ongeloofwaardige wijze pubers en jonge studenten moesten incarneren. Denken we maar aan acteur Govert Deploige, die ten tijde van de Ketnet-serie 'W817' de homoseksuele student lichamelijke opvoeding Steven 'Steve' Mertens vertolkte. Hij was 30 jaar oud toen hij de rol van de kotstudent speelde. Of wat te denken van Kadèr Gürbüz: zij was eveneens 30 toen ze voor het eerst op het scherm verscheen als de sensuele studente Birgit Baukens. Haar collega-acteur/kotgenoot in de reeks Danny Timmermans (Tom Derijcke in de serie) was zelfs 31.

Het groepje 'jongeren' uit de Ketnet-serie 'Spring' was evenmin van de jongste: actrice Anneleen Liégeois (Katrijn Van Asten) was 32 toen de serie in 2002 voor het eerst op het scherm verscheen, actrice Cara Van der Auwera (Chantal Goegebuer) was 31. 

Voor de Ketnet-reeks 'En daarmee basta!' tot slot moest de toen 25-jarige acteur Sus Slaets een 16-jarige puber vertolken: het resultaat was niet geheel geloofwaardig. Acteur Steve Geerts speelde de rol van diens 21-jarige broer, terwijl hij in werkelijkheid tien jaar ouder was.

Series

Bekijk alles
Top