Hoe verklaar je zo'n gebrek aan consistentie bij de Boston Celtics?

Sport | Door de nederlaag tegen de Hawks deze week in de TD Garden, toonde Boston weer eens de inconsistentie die de club sinds het begin van het seizoen kenmerkt. Om een diepere crisis te voorkomen, zullen de Celtics zaterdag de kans moeten grijpen om wraak te nemen op Atlanta, alvorens te proberen om zondag te winnen in New Orleans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vijfde in de Oostelijke Conferentie met een evenwichtige stand van 14 overwinningen en 14 verliezen. Die statistieken zijn verre van rampzalig, maar ze roepen wel vragen op als je weet dat ze betrekking hebben op de mythische ploeg uit Boston. De Celtics waren half januari koplopers na vijf opeenvolgende overwinningen, maar zijn er sindsdien niet in geslaagd om twee goede prestaties op rij neer te zetten. Erger nog, de mannen van Brad Stevens bijten thuis in het stof tegen Detroit alvorens te worden vernederd bij de Wizards, de twee slechtste ploegen in de conferentie.
 
De juiste intensiteit vinden
 
Toen ze de top vier verlieten, hadden de hoofdcoach en Kemba Walker alarm geslagen. "We moeten gewoon harder spelen. We spelen niet zo hard als we weten hoe we moeten spelen. Als je hard speelt, gebeuren er goede dingen. En op dit moment, is ons spel niet consistent. Dus zoals ik al zei, we blijven video's bekijken, leren van onze fouten en verbeteren", zei de spelmaker na het verlies in Washington. Het optreden van de Nuggets in de TD Garden afgelopen weekend hielp de franchise uit Massachusetts vooruit, maar de C's vielen terug in hun midweekse inzinking tijdens hun duel tegen Atlanta.
 
Verstoken van Kemba Walker voor deze wedstrijd, viel Boston terug op een geweldige Trae Young (40 punten). Jaylen Brown, die kampte met een peesontsteking, kon zich niet staande houden en leverde een van zijn slechtste scores met 22 punten bij slechts 6/20 op de shoot. De vleugelspeler is echter lang niet de enige schuldige, al stak hij het gebrek aan consistentie in zijn training op dit moment niet onder stoelen of banken. "We hebben wedstrijden gewonnen met grote prestaties tegen grote teams en andere keren is dat niet het geval geweest. We moeten consistentie vinden. Ik weet dat het waarschijnlijk moeilijk is om naar te kijken, maar het is ook moeilijk voor ons op het veld. We proberen elke wedstrijd te spelen met dezelfde intensiteit, dezelfde vasthoudendheid. Dat is een beetje onze uitdaging dit seizoen. Maar op dit moment zijn we lethargisch. Ik ben een beetje soft geweest. Maar iedereen maakt hetzelfde mee, dus we hoeven er geen excuses voor te zoeken."
 
Nieuw bloed
 
Met 11 nederlagen uit de laatste 17 wedstrijden kijken de Celtics uit naar de pauze van de All-Star Game over twee weken (5-10 maart). Bostons GM Danny Ainge was er echter op gebrand om de coach te verdedigen in deze zeer matige start van het seizoen. "Ik denk niet dat coaching het probleem is", vertelde hij de Boston Globe. "Je speelt niet met de nodige passie en ik denk dat het de spelers zijn die dat moeten doen. En ik ben één van de spelers van dit team. Er zijn dingen die ik beter had kunnen doen. Ik neem de verantwoordelijkheid. Ik heb dit team samengesteld en mijn taak is om te kijken hoe ik het beter kan maken." Met de transfer deadline op 25 maart, heeft Brad Stevens nog steeds een kans om zijn ploeg te verfijnen voor de play-offs.
 
De aanstaande pauze zal Boston ook in staat stellen Marcus Smart, die nog steeds last heeft van zijn kuit, terug te verwelkomen. In de tussentijd zullen de teamgenoten van Jayson Tatum, die nog herstellende is van zijn coronavirusinfectie, de schade moeten beperken. Zij zouden er goed aan doen te beginnen met solide prestaties dit weekend tegen de Hawks en de Pelicans.
 
Andermaal… In de sport is alles mogelijk!
 
Het programma van de NBA voor dit weekend:
 
Vrijdag:
LA Clippers - Utah Jazz
 
Zaterdag:
LA Lakers - Miami Heat (Om 2u30 op Eleven Sports 2)
 
Zondag:
New Orleans Pelicans - Boston Celtics (Om 21u30 op Eleven Sports 2)
LA Clippers - Brooklyn Nets (Om 2h op Eleven Sports 2)
 
Volg de NBA op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top