Online cultuurtips voor het hele gezin

Als er één sector creatief is, dan is het de cultuursector wel. Hun deuren zijn al maanden gesloten, maar ondertussen popt de ene onlinevoorstelling na de andere op. Ook de komende dagen staat er weer heel wat op het programma, voor jong en oud.

Farfelu

Farfelu betekent gek, extravagant en bizar, en dat is ook precies hoe het er in deze online voorstelling aan toegaat. Je bent getuige van een parade van zotte machines, vreemde figuren en bizarre beestjes. Elk van hen wordt begeleid door klanken die muzikant Rémi Decker uit z’n mouw schudt. Het muzikale theaterstuk haalt invloeden uit traditionele folk, maar laat soms ook enkele abstracte geluiden op je los. Veel kabaal, muziek, animatiefiguren en plezier, dat is ‘Farfelu’.
 
Meer informatie over deze productie van Zonzo Compagnie in coproductie met JEF Festival, vind je hier.

Bangerik

Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, is Bangerik nergens bang van. Hij vindt het niet erg om alleen thuis te zijn, spinnen schrikken hem niet af en de spoken in zijn huis heeft hij nog nooit als een bedreiging ervaren. Toch lukt het één meisje om hem helemaal te doen rillen van angst, want zij wil namelijk graag dat hij naar buiten komt. En de buitenwereld? Daar wil bangerik nu eens niets van weten.
 
Bekijk deze voorstelling van Het Paleis hier.

21.02.2021 – De kick-off week

Heb jij je ooit afgevraagd wat er op één bepaalde dag in de hele wereld gebeurt? Stop dan maar met zoeken, want ‘21.02.2021’ geeft het antwoord. Met zijn nieuwe voorstelling wil Nico Boon het portret van de wereld schetsen in één dag. Samen met de inwoners van Mechelen verzamelt hij kranten van over de hele wereld, die hij zorgvuldig zal doorspitten om de beste verhalen naar voor te brengen. De voorstelling zelf gaat pas in première in februari 2022, maar het kick-off weekend op zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 februari 2021 wordt volledig gestreamd. Vanop de redactie van ARSENAAL/LAZARUS brengen de makers je in kostuum al het nieuws van de wereld.
 
Deze redactiemarathon kan je het hele weekend volgen op de Facebook- en Instagrampagina.

Bright Lights Sessions #9

Wat als je een stel songwriters samen op het podium zet? Bright Lights Sessions neemt de proef op de som. Elke editie zijn er andere muzikanten, maar steeds in hetzelfde concept. In de namiddag komt iedereen samen met eigen nummers. Samen met de band groeien er smeltkroesversies van elk nummer. In de avond volgt het concert. Het is een oase voor experiment, wederzijdse inspiratie en plezier. Vanavond zijn onder anderen Meskerem Mees, An Pierlé en Nele De Gussem van de partij.
 
Meer informatie over deze muzikale avond vind je hier.

Top