Deze online webseries mag je zeker niet missen!

De jongeren te pakken krijgen, dat doe je al lang niet meer via de traditionele mediakanalen. Gelukkig weten de meest briljante scenaristen dat ook en brachten ze hun creativiteit dan maar naar de nieuwe media. Via Youtube, instagram of enkel op de eigen website? Deze webseries spitsen zich toe naar de jongeren en zijn zeker niet te missen.

'Bathroom Stories'

In ‘Bathroom Stories’ leren we boezemvriendinnen Flo en Isa beter kennen. Beide dames zijn in de fleur van hun leven en banen zich een weg als vrouw door de maatschappij. Ze praten over alles met elkaar: dates, jongens, leven, kinderen, werk en seks en doen dat in hun roze betegelde badkamer waar de wifi van de buren het sterkst is. In deze vijftiendelige tragikomische fictiereeks, gebaseerd op een gelijknamige Finse titel, richten de makers zich op de hedendaagse vrouw, maar de hedendaagse man is ook meer dan welkom.

Bekijk ‘Bathroom Stories’ op VRT NU

‘La Théorie du Y’

De vierentwintigjarige Anna zet haar eerste stappen in het volwassenen leven. Samen met haar vriendje Matteo ziet ze de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet. Maar wanneer Anna op een dag gekust wordt door Claire, komen oude demonen opnieuw uit de kast. Dat mag je best letterlijk nemen: Anna onderzoekt haar eigen seksualiteit en is bereid om geen enkel taboe uit de weg te gaan.

Bekijk ‘La Théorie du Y’ op VRT NU

 

'Brak'

De Antwerpse Bobbie breekt haar been bij het uitgaan en dat is een ramp. Voortaan kan ze niet meer met de vriendinnen op stap maar moet ze uitrusten op haar Instagram-waardig appartement. Gewapend met haar smartphone en social media gaat ze de strijd aan tegen de verveling, maar al snel blijkt dat Bobbie de grip op de werkelijkheid af en toe verliest.

Bekijk ‘Brak’ op VTM GO.

‘wtFOCK’

In ‘wtFOCK’ volgen we de perikelen van enkele tieners op de middelbare school: relaties, drugs, vervelende ouders, pesten,... alles wat een tieners bezighoudt passeert in ‘wtFOCK’ de revue. Gelukkig staken de makers ook hedendaagse taboes in de serie: zo zijn homoseksualiteit en racisme nog steeds grote thema’s en wordt de reactie van tieners op deze hangijzers mooi weergegeven in deze spannende webserie.

Bekijk ‘wtFOCK’ op wtFOCK.be

Series

Bekijk alles
Top